Komemoracija Miši Janketiću: Mnogobrojne kolege došle da odaju počast glumačkoj legendi, govor srpske rediteljke rasplakao sve prisutne!

Autor: Alo

Zabava

18.05.2019

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni srpski glumac Mihailo Miša Janketić (81) preminuo je u sredu u Beogradu, a danas se porodica, kolege i prijatelji poslednji put opraštaju od njega.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Miša Janketić...

Komemoracija legendarnom glumcu održava se u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a sahrana će se održati u 15 časova, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Komemoracija je počela minutom ćutanja, a onda su na video bimu krenule da se ređaju fotografije iz života pokojnog glumca.

Dok su prisutni gledali film o Mišinom životu, došlo je do tehničkih problema. U sali se nije ništa čulo pa je njegov sin Marko ustao i reagovao. Vrlo brzo su rešili problem i komemoracija je nastavila svojim tokom.

- Opraštamo se od prijatelja, prvaka pozorišta i jednog od najvećih glumaca. Svojim ulogama stvarao je istoriju pozorišta, ali on nije samo bio glumac, već i visoko moralna osoba - ovim rečima započela je komemoraciju direktorka Tamara Vučković Manojlović.

- Danas je pozorište u crnini, napustio nas je Miša Janketić. Nadala sam se da će ga ovo proći. Bio je jednostavan, drag, nasmejan reklo bi se običan čovek, ali u njemu se krio veliki talenat. Miša više neće stajati iza zavese i čekati da izađe na scenu. Sve je prošlo, bio je jarbol u svakoj podeli, oslonac reditelju i glumcima. Njegovo majstorstvo je bilo izvorno, a dva puta ga nisam prepoznala na sceni. Nije umeo da se svađa, ali je umeo da odbrani svoju misao i pobedi u svađi. Branio se nežnošću i pobeđivao, pevao je setno i tiho, a nekada čežljivo i bolno - rekla je Vida Ognjenović, srpska književnica i rediteljka.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Miša...

- Mogao je više i više, zbogom stoliki glumče. Zbogom dragi i nezamenljivi prijatelju. Slava mu - dodala je Vida.

Prijatelji i kolege skupili su se da se oproste od dragog kolege, ali i da porodici izjave saučešće. 

Sala je prepuna, a na licima prisutnih vidi se velika tuga i bol!

Čuveni glumac poznat po bogatoj karijeri odigrao je preko stotinu uloga u pozorištu, najviše u svom Jugoslovenskom dramskom. Ogromantrag ostavio je i na filmu, televiziji i radiju. Dobitnik je svih najznačajnijih glumačkih i društvenih priznanja, Dobričinog prstena, Oktobarske nagrade, četiri Sterijine nagrade, Nagrade "Pavle Vujisić" za životno delo. Miša Janketić se bavio pedagoškim radom kao profesor glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading