Vera Čukić: Smoki će uvek biti uz nas

Autor:

Zabava

13.09.2017

05:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Teško mi je da prihvatim da ga više nema. Veliki gubitak osećam. A nije jednostavno govoriti o Ljubiši. U mom sećanju će ostati kao večiti optimista, pun energije, da ne govorim koliko je bio briljantan glumac - za Srpski telegraf kaže glumica Vera Čukić.

RepublikaFoto: youtube.com/printskrin/RTS
Vera Čukić

Glumica se prisetila kako su Samardžić i ona dve godine bili u klasi kod Joce Kulundžića.

- Smoki je već na drugoj godini studija dobio ulogu u legendarnom filmu "Prekobrojna" i brzo postao miljenik Jugoslovena - istakla je Vera, a interesantno je kako je svojevremeno Samardžić govorio o njoj:

- Već na prvu godinu došla je sa imidžom glumice, igrala je kod Stoleta Jankovića, za nju se već znalo. Gledali smo je sa zavišću i divljenjem, a nekim njenim osobinama divim se i sada. Dostojanstvo i sigurnost kakvi se retko sreću kod glumica, možda sa malom dozom nadmenosti, koja njoj lepo stoji. U svoju igru je uvek unosila superiornost. Vera ne može, njoj to jednostavno nije svojstveno, da igra "malog čoveka" - kazao je Samardžić svojevremeno. 

Radeći na više od 130 uloga, Samardžić je snimao sa skoro svim našim glumcima, a sa Verom je igrao u nekoliko kultnih ostvarenja.

DELIĆ LEGENDE

- Bili smo direktni partneri u pet ili šest filmova: "Nož", "Tigar", "Goli čovjek", "Savamala", "Jaguarov skok", a igrali smo i u divnoj dečjoj seriji "Metla bez drške". "Jaguarov skok" smo snimali u SAD, oko Nove godine, bila je strašna zima, minus 28 stepeni, a mi smo radili kao da je sve idealno - kroz uzdah se priseća slavna glumica i ponavlja da, iako je znala da je njen kolega bolestan, teško joj je da prihvati da ga više nema.

Na pitanje koliko je Ljubiša ličio na Smokija, Šurdu ili Roka, Vera kaže da veruje da će kroz sve ove likove deo njega uvek biti sa nama.

- Svaki glumac unosi u svoje uloge i delić sebe, svog saznanja, načina razmišljanja, verujem da su svi njegovi likovi nosili deo pravog Ljubiše i da je moguće kroz njih upoznati i njega - kaže Vera.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading