OPROŠTAJ OD TOME KURUZOVIĆA

Autor:

Zabava

15.09.2017

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od čuvenog glumca Tome Kuruzovića, koji je umro 2. avgusta u 87. godini, juče su se na sceni Beogradskog dramskog pozorišta oprostile kolege i poštovaoci.

RepublikaFoto: youtube.com/sigor108
Toma Kuruzović

BDP je Kuruzovićeva matična scena, na kojoj je i započeo svoju profesionalnu karijeru, kojoj je bio posvećen do poslednjeg dana života. Glumac koji je studirao na klasi sa Ljubom Tadićem i Borom Todorovićem ostvario je preko stotinu (mahom epizodnih) uloga na filmu i televiziji i veliki broj u pozorištu. Publika će ga pamtiti kao Nikoletinu Bursaća iz istoimene predstave, Vuleta vodeničara iz filma "Leptirica" i Misirca iz filma i serije "Povratak otpisanih". Čuvena rečenica: "Brale, al' tu da me čekaš" i danas se prepričava u šalama.

- To sam samoinicijativno ubacio, nije bilo u scenariju. Ali uklopila se, a i danas me pojedini njome pozdravljaju na ulici - pričao je Toma. U svom poslednjem intervjuu koji je dao Srpskom telegrafu, Kuruzović je isticao svoju razočaranost društvom u kojem živimo.

- Mene boli ovo vreme, ljuti me ovo vreme lažno, iščašeno vreme, u kojem su i život i smrt spektakl - kazao je Toma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading