Festival "Prozefest" od 23. septembra u KCNS!

Autor:

Zabava

18.09.2019

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Književni centar sveta. Međunarodni festival proze "Prozefest" održava se 13. godinu zaredom od 23. do 28. septembra u Kulturnom centru Novog Sada.

RepublikaFoto: youtube.com/Duklja - Zeta - Crna Gora
Miljenko Jergović...

Đorđe Pisarev, PR festivala skrenuo je pažnju na nedavno održanoj konferenicji kako je Novi Sad tokom 13 godina jedne septembarske sedmice tokom trajanja "Prozefesta" književni centar sveta "jer su ovamo dolazila najveća imena književnosti, među njima i nobelovci i oni koji to nisu, a trebalo je odavno da budu".

Novi Sad je ugostio Orhana Pamuka, Marija Vargasa Ljosu, Petera Handkea i druge velikane pisane reči.

- Vrhunac će uslediti 2021, jer u saradnji sa Fondacijom 'Novi Sad 2021', 'Prozefest' priprema specijalan program koji će od Novog Sada naciniti ne samo evropsku nego i svetsku prestonicu kulture - poručio je Bojan Panaotović direktor KCNS.

Nedeljko Mamula urednik govornog programa KCNS najavio je da će predstojeći "Prozefest" ugostiti eminentne prozne stvaraoce iz Srbije i inostranstva. Publici ce se predstaviti sedam pisaca medu kojima i Viktor Jerofejev (Rusija), kome će biti uručena prestižna Međunarodna književna nagrada "Milovan Vidaković".

Svečano otvaranje "Prozefesta" i dodela biće u utorak, 24. septembra, u 18 sati u klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada. Pozdravnu rec uputice Bojan Panaotović, a festival će otvoriti književnik i prošlogodišnji laureat Miljenko Jergović.

Jedna od novina ove godine je "PostProzefest" koji će se održati poslednjeg dana festivala (subota, 28. septembar) na Najlon pijaci, gde će domaći pisci, prozaisti Milutin Ž. Pavlov i Vule Žurić, čitati odlomke iz svojih romana.

NAPOMENA: Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Novog Sada

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading