Incident u Nevesinju: Vojin Ćetković i Dejan Lutkić tražili da se skine natpis "Mitrovdanske bitke" i grb Republike Srpske

Autor: Tanjug

Zabava

09.11.2019

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Nevesinju je juče na posebno svečan način proslavljen Mitrovdan - Dan opštine Nevesinje i slava boračke organizacije Republike Srpske, kao i sećanje na slavne mitrovdanske bitke iz 1992. i 1994. godine.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Vojin Ćetković

U programu akademije, čiji režiser je bio Aleksandar Pejaković iz Banje Luke, trebalo je da nastupe poznati beogradski glumci Vojin Ćetković i Dejan Lutkić koji su neposredno pred održavanje svečane akademije kako tvrde organizatiri - napravili skandal.

Naime, Ćetković i Lutkić su, kako prenose lokalni mediji, navodno tražili da se sa bine skine veliki natpis "Mitrovdanske bitke 1992. i 1994. godine na Nevesinjskom ratištu" uz koji je stajao grb Republike Srpske, kao i natpis Vlada Republike Srpske – Odbor za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

Na akademiji je Lutkić trebalo da vodi program, a Ćetković da nastupi u performansu zajedno sa srednjoškolcima iz Nevesinja.

Organizatori akademije, Opština Nevesinje i Odbor Vlade za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova, odnosno Ministarstvo za boračka pitanja Republike Srpske, odbili su da skinu pano i upoznali režisera akademije i glumce da ne dolazi u obzir uklanjanje, niti pomeranje navedenog panoa u stranu.

Nakon toga su glumci napustili Nevesinje, a organizatore ostavili u nezgodnoj situaciji, jer se sve odigralo neposredno pred početak svečane akademije koja je trebalo da ima direktni televizijski prenos na Radio-televizijiRepublike Srpske.

Ćetković je na svečanoj akademiji trebalo da dobije povelju kojom bi postao kum ove opštine, ali su iz Opštine Nevesinje potvrdili da se to nije dogodilo.

- Ne samo da nije dobio povelju, već nikad više neće biti pozvan u Nevesinje, izjavio je kratko načelnik Milenko Avdalović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Milan

10.11.2019 08:37

Izdali Srbe.

Odgovori 20 0
Živo

14.11.2019 10:27

A u Sarajevu i Zagrebu će dobiti majice sa likovima divljaka pa će se sa njima radovati i veseliti.

Tatko

14.11.2019 18:27

Odričem se svog rođala sa sela Vojina. Nikada neću gledati predstave u kojima on učestvuje.