Posebno mesto za mlade u Novom Sadu

Autor: Republika

Zabava

20.11.2019

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi Sad je centar mladih Evrope, a titulu omladinske prestonice Evrope za 2019. obeležava nizom manifestacija tokom cele ove godine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Novi Sad

Projekat omladinske prestonice Evrope, novosadski omladinski forum i gradonačelnikov savet za mlade samo su neke od aktivnosti kojima Novi Sad podržava mlade ljude.

- Posle deset godina dodeljivanja omladinskih prestonica i dizanja lestvice svaki grad jeste druga priča. I od ove godine Novi Sad biće novo merilo za gradove budućnosti - kaže zvanična predstavnica Evropskog omladinskog foruma Rita Jonusaite.

Ona je naglasila da je specifično to što u Novom Sadu čitav proces vode mladi ljudi.

- Puno je novih inicijativa krenulo iz Novog Sada, posebno kada je reč o omladinskoj politici i inovativniim praksama. Krenuli smo u novom pravcu i imaćemo šta da naučimo od Novog Sada - ističe Rita Jonusaite.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da je Novi Sad kao evropska prestonica mladih podigao standarde.

- Narednim prestonicama mladih neće biti lako da isprate naš tempo. Novi Sad je 11. grad koji je bio evropska prestonica mladih i kao takav uspeo je da okupi prethodne, a, vreme će pokazati, i buduće prestonice - ističe Vučević.

STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE GRADA NOVOG SADA

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading