Praznične čarolije: Božićno seoce kod Hrama otvara se 4. januara!

Autor:

Zabava

30.12.2019

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najlepše Božićno seoce i ove godine će krasiti plato ispred Hrama Svetog Save u Beogradu.

Foto: Promo foto

Seoce će svoja vrata otvoriti 4. januara, a svi zainteresovani moći će da osete nesvakidašnju praznićnu atmosferu sve do 28. januara.

"Božićno seoce kod Hrama" biće svečano otvoreno 4. januara 2020. godine, a otvoriće ga Njagova Svetost Patrijarh srpski G.G. Irinej i podeliti deci paketiće, u organizaciji Verskog Dobrotvornog Starateljstva. Program prvog dana manifestacije nastaviće se od 19 časova nastupom Reprezentativnog orkestra Policije Republike Srbije i garde Vojske Srbije, a od 20 časova očekuje vas nastup Sanje Ilića i Balkanike. Na sam dan Božića, 7. januara 2020. godine, lomljenje česnice održaće se na platou ispred Hrama Svetog Save, u organizaciji Unije pekara, sa početkom u 11.30 časova. Doček Pravoslavne Nove godine biće obeležen muzičkim programom, pred ponoć molebanom i vatrometom. Tokom manifestacije "Božićno seoce kod Hrama - na platou ispred Hrama Svetog Save nastupiće veliki broj muzičkih izvođača među kojima su: Tropiko bend, Lena Кovačević, Dušan Svilar, Sergej Ćetković i mnogi drugi. 

Pored muzičkog programa, posetioci će imati priliku da pogledaju različite pozorišne predstave, izložbe i filmove.

Prošle godine je, ispred Hrama i u Кripti, nastupilo preko 100 muzičkih izvođača, dečijih i crkvenih horova, vokalnih sastava, glumaca, plesnih trupa.

Dečiji i crkveni horovi iz cele Srbije svake večeri ulepšavaće jedinstvenu konstrukciju – Božićnu raspevanu jelku. 

Svakoga dana neka od ambasada u Beogradu biće domaćin „Raspevane jelke" a ambasador će nam govoriti o novogodišnjim i božićnim običajima u njegovoj zemlji. Ove godine imaćemo, prvi put, i zonu "Ski koliba" u kojoj će gosti u planinskom ambijentu sa ognjištem i jelkama moći da se opuste dok piju kuvano vino i jedu srpske specijalitete.

Pokrenuta je i humanitarna akcija "Božićno seoce daruje" tokom koje organizator uz pomoć prijatelja dariva božićne paketiće najmlađima i onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Ideja je nastala sa željom da se svi praznici tokom januara objedine i obeleže na istoj, jedinstvenoj lokaciji, platou ispred Hrama Svetog Save, uz blagoslov Njagove Svetosti Patrijarha srpskog G.G. Irineja.

Foto: Promo foto

Želja organizatora je da svakodnevnim programom i propratnim aktivnostima ponudi Beograđanima i turistima, koji tokom praznika posete Beograd i Hram Svetog Save, jedinstvenu manifestaciju namenjenu najmlađima, ali i onim starijim posetiocima, sa ciljem da „Božićno seoce kod Hrama" postane tradicionalna manifestacija.

Svakog dana, posetioci će uživati u nastupima dečijih i crkvenih horova na jedinstvenoj konstrukciji – božićnoj jelki, imaće priliku da se provozaju fijakerom oko samog Hrama, uživaju u muzičkom i dramskom programu na bini, u drvenim kućicama pronađu različite poklone, rukotvorine, suvenire, ukrase, tradicionalne specijalitete, i prisustvuju mnogim drugim aktivnostima.

Manifestaciju "Božićno seoce kod Hrama" organizuje Hram Svetog Save i kompanije "Color Media Communications" i "Ninamedia".

Prijatelji manifestacije su: Grad Beograd, Gradska opština Vračar, Ministarstvo pravde – Uprava za saradnju s crkvenim i verskim zajednicama, PDM AgroFruit, Srbijagas, Rajfajzen banka, DM drogerie, Đenerali osiguranje, Orbit, Deksi ko, Neretva komerc, Sterling d.o.o., Unija pekara i mnogi drugi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading