On je bio njen oslonac: Neda Arnerić preminula 10 dana pred jednogodišnji pomen njenom suprugu!

Autor: Telegraf.rs

Zabava

10.01.2020

20:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suprug glumice Nede Arnerić (67) koja je preminula večeras, Milorad Mešterović (63) preminuo je početkom januara prošle godine, posle duge i teške bolesti.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Neda Arnerić

Milorad Mešterović je uvek bio Nedina velika podrška, a kada je glumica pre četiri godine pala sa terase svog stana, Milorad je bio njena tačka koja ju je vratila i dala snagu za borbu.

Pre četiri godine zadobila je teške telesne povrede kada je pala sa terase. Kako se pisao, njoj su bila polomljena tri pršljena.

- Zajedno smo gledali Đokovićev meč na televiziji. Ja sam joj tražio da mi prebaci na vesti. Nakon toga je ona sređivala nešto po kući, a potom je izašla na terasu da prostre veš. Ne znam šta se desilo, samo sam u jednom trenutku čuo da je pala - rekao je Milorad Meštrović tada.

RepublikaFoto: e-stock
Neda Arnerić

Glumica je odmah nakon toga perisana u Kliničkom centru Srbije, a dok ju je anesteziolog pripremao za operaciju, ona je olakšala dušu. Rekla mu je da „više ne može da živi ovim životom zbog teške bolesti muža“. Dok je pričala sa lekarskim osobljem, oči su joj bile suzne.

- Videla se velika tuga u njenim očima. Suprug joj je sve što ima u životu. Veoma su vezani. On je već pet godina teško bolestan od raka. Ona mu je najveća podrška - ispričao je tada izvor iz bolnice.

O njihovoj ljubavi mogao bi se napraviti film.

- Bio je to 5. septembar 1981. godine. Moj muž je došao da pogleda predstavu "Mušica" u pozorištu "Dvorište". Nakon predstave otišli smo na večeru, posle večere smo se zbližili i počeli smo da živimo zajedno nakon nekoliko dana. Imala sam sreću. Pre toga sam isprobavala svašta jer ne treba se vezati za neke ljude koje znamo iz škole. Imam mnogo prijateljice koje su se udale za svoje momke iz škole i sve što su imale u životu je taj jedan muškarac - prepričavala je Arnerić.

RepublikaFoto: youtube.com/RTS Mira Adanja Polak Ekskluzivno - Zvanični kanal
Neda Arnerić

- On je meni sve, sin, brat, muž, tata, ljubavnik i prijatelj. Toliko sam srećna što smo izgurali zajedno. Bilo je tu raznih čudesa, nismo bili sveci, ali smo najveći prijatelji - iskreno je jednom prilikom ispričala glumica koja je u svojoj karijeri snimila više od stotinu filmova.

Njenom se talentu, kao i izgledu, divila cela bivša država, ali Arnerić je tek, govorila je, sa suprugom Miloradom pronašla pravu ljubav.

- Shvatila sam da je on divan, plemenit, dobar, pošten, svetski čovek koji je mnogo putovao, koji će me uvek voditi i biti korak ispred mene. Možda i neće biti tako, ali ja ću imati osećaj da je on ispred mene za jedan korak i vodi me - rekla je diva.

Neda Arnerić rođena je 15. jula 1953. godine u Knjaževcu. Završila je Devetu gimnaziju i već sa 16 godina upisala se na Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Već 1966. je debitovala u filmu “San”, sa samo 13 godina.

RepublikaFoto: e-stock
Neda Arnerić

Njen šarm tih godina je naveo televiziju da snimi šou "Mala Neda" i privukao strane producente. Tako je Arnerićeva igrala veće uloge u filmovima "Hamsin" (1970), "Malo, Mnogo, Strastveno" (1971), "Pakost" (1971) i "Shaft u Africi" (1973).

Nedu su roditelji dosta kontrolisali kako joj ne bi udarila slava u glavu i kako bi završila školu, studije i sve obaveze koje je imala kao tinejdžerka. Majka, inače domaćica, često ju je pratila na snimanjima, dok joj je otac bio ugledni lekar.

Međutim, Neda nije uspela da završi glumu jer tada studentima prve i druge godine nije bilo dozvoljeno da imaju angažmane u pozorištu i filmu. Vratila se u srednju školu, posle koje se upisala na Filozofski fakultet i završila istoriju umetnosti, ali je nastavila da se bavi glumom.

Ostvarila je zapažene uloge u najpopularnijim domaćim filmovima: Jutro (1967), Podne (1968), Višnja na Tašmajdanu (1968), Sutjeska (1973), Užička republika (1974), Otpisani (1975), Grlom u jagode (1976), Ljubavni život Budimira Trajkovića (1977), Gospođa ministarka (1978), Ko to tamo peva (1980), Moj tata na određeno vreme (1982), Varljivo leto ’68. (1984), Boj na Kosovu (1989), Vreme čuda (1989), Metla bez drške (1989), Policajac sa Petlovog brda (1992), Tri karte za Holivud (1993), Nebeska udica (1999), Nataša (2001), Promeni me (2007), Ma nije on takav (2010).

Oprobala se i na pozorišnoj sceni. Igrala je u predstavama Dečko koji obećava, Igra parova, Maratonci trče počasni krug i Mobilni.

Dobitnica je i brojnih filmskih nagrada, a 2010. joj je dodeljena nagrada za životno delo “Pavle Vuisić”.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading