Mila Jovović ponosno o precima i revolucionarnoj porodici: Želim da snimim film o Golom otoku!

Autor:

Zabava

13.05.2020

03:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogo je boraca i vojnika u mojoj familiji koji su se borili u ratu... Moglo bi se reći da potičem od boraca, vojnika i revolucionara i tako se ponosim svojim nasleđem i tim neverovatnim ljudima. Kad stvari postanu teške, pomislim kroz šta je moja baka prošla još kao dete i više ništa ne izgleda tako teško. Njima u čast želim podeliti sećanja na sve hrabre duše koji su se borile da ovaj svet učine boljim, pristojnijim mestom. Danas nam je potrebno više takvih ljudi, objavila je dirljivu poruku na Instagramu čuvena glumica Mila Jovović povodom Dana pobede nad fašizmom.

RepublikaFoto: youtube.com/Jimmy Kimmel Live
Mila Jovović

Uz fotografije bake i deke, mnoštvo medalja koje su članovi njene porodice poneli zbog hrabrosti u borbi protiv okupatora i fašista, Jovovićeva je podelila sa fanovima i detalje iz biografija njenih najbližih:

- Moja baka Tatjana Popović postala je medicinska sestra na frontu kad je imala samo 16 godina. Do svog 18. rođendana marširala je kroz neizrecive strahote sve do Berlina. Tu su njene medalje i dokumenti. Njen suprug Aleksandar Loginov takođe se borio tokom celog Drugog svetskog rata. Moj deda po ocu Bogdan Jovović borio se u redovima jugoslovenskih partizana.

Holivudska zvezda i ranije je s ponosom isticala da su njeni preci iz bivše Jugoslavije i nekadašnjeg Sovjetskog Saveza, te da joj je pravo ime Milica, a da njen otac vuče poreklo iz Crne Gore i da mu je familija živela na Kosovu i Metohiji.

Verovatno sam jedini član familije Jovović koji nije bio u zatvoru. Moj deda je bio zatočenik na Golom otoku

- Od mame sam nasledila radoznalost, ljubav prema književnosti i umetnosti i definitivno da dobro razmislim pre nego što nešto odlučim. Od tate sam dobila impulsivnu stranu, neustrašivost, spremnost da ponekad uđem u rizik. Ipak sam ja potomak jedne prilično revolucionarne porodice. Verovatno sam jedini član familije Jovović koji nije bio u zatvoru. Moj deda je, a mislim i njegova braća, bio zatočenik na Golom otoku. Ta priča o tom ostrvu me fascinira! Zato želim da sa rođakom Mirkom, koji je reditelj, snimim film o Golom otoku. Volela bih da napravim film o divljoj, nasilnoj, dramatičnoj istoriji moje porodice. Nismo mogli da je izbegnemo, čak i da smo hteli - kazala je nekom prilikom Mila.

Foto: instagram.com/milla_the_everything

Mila je, takođe, govorila i o tome da ima želju da poseti Srbiju i Crnu Goru, za razliku od njenog oca, kome to ne pada na pamet.

- Kao i većina Srba, i on ima problem sa praštanjem, osvetom i takvim osećanjima, koja se prenose s generacije na generaciju. Mnogo mi je bilo teško što je porodica toliko razjedinjena. A onda se desilo da mi se rodila ćerka, prvi Jovović rođen u Americi, a da je posle dva meseca umro Branko, prvi Jovović sahranjen u Americi. Na sahranu su došli svi. Taman kada su hteli da se raziđu, sve sam ih pozvala kod sebe da vide bebu. Tada su bili tu, kod mene, ostavili su sve probleme za sobom, slavili smo novi život. Bilo je veoma emotivno. Sledećeg jutra ocu nije silazio osmeh sa lica, a ja nisam mogla da prestanem da plačem od sreće. Rekao mi je: "Znaš, ja nikada ne bih pristao na sve ovo. Samo si ti mogla da me ubediš, ti si jedini Jovović koji može da okupi celu porodicu." To je bilo olakšanje za njega. Inače, obožava svoju unuku, moju ćerku, kojoj sam dala ime Ever Gabo. Ever je staro škotsko ime za muškarce i ono je bila želja mog partnera, režisera Pola Andersona. A Gabo je spoj prvih slova imena mojih roditelja Galine i Bogića - rekla je ona tada.

Glumica je rano detinjstvo provela u Moskvi, rodnom gradu majke, a pre odlaska u Ameriku jedno vreme živela je i u Velikoj Britaniji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading