Pred veliko finale u subotu na TV Pink reditelj otkriva: Serija je nadmašila moja očekivanja!

Autor: Dragana STANKOVIĆ

Zabava

26.06.2020

03:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Preživeti Beograd" je priča o mladim ljudima, veoma vedra, koja potpuno odskače od onoga u šta je srpska televizija zagazila poslednjih godina, kaže Đorđe Stanimirović

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Đorđe Stanimirović

Iako je serija "Preživeti Beograd" u početku okarakterisana kao serija za tinejdžere, od prve epizode osvojila je sve generacije i uvukla se u domove milionske publike. U subotu će se emitovati poslednja epizoda, čime je televizija Pink završila još jedan u nizu uspešnih projekata.

- Serija je nadmašila moja očekivanja. U startu, kada sam čitao scenario, pomislio sam da je super, onda sam u toku rada pomislio da je tinejdž-serija. Međutim, koliko god da njeni glavni likovi pripadaju mlađoj populaciji, serija je definitivno doprla do šire publike, tako da je zapravo ne samo opravdala već je i nadmašila moja očekivanja - kaže reditelj serije Đorđe Stanimirović.

Gledaoci su mogli da vide i velikane srpskog glumišta poput Mire Banjac, Nele Mihailović, Igora Đorđevića, Dare Đokić, Milene Pavlović

Kroz dve izuzetno uspešne epizode koje su poverene Stanimiroviću, u čiji talenat je publika mogla da se uveri u seriji "Šifra Despot", publika u regionu upoznala je četiri studentkinje koje su odlučile da se osamostale, napuste dom i bolju budućnost potraže pod suncem velegrada. Na putu do ostvarenja svojih snova suočile su se sa urnebesnim situacijama, neobičnim likovima, teškim životnim odlukama, ljubavima i raskidima.

- Serija "Preživeti Beograd" jeste drugačija, i to na veoma jednostavan način. To je priča o mladim ljudima, veoma vedra, koja potpuno odskače od onoga u šta je srpska televizija zagazila poslednjih godina, a to su krimi-serije. Kod nas je sve veoma jednostavno i vedro, što mislim da se srpskoj televiziji gotovo nikad ne dešava. Stalno smo u nekim teškim temama, ratovima. Ovde je sve vedro, nasmejano, a opet sa dovoljno problema i dramskih zapleta - kaže reditelj serije Đorđe Stanimirović i dodaje da je bilo teško dočarati život mladih, ali da je poseban izazov za rediteljski tim i scenariste bio da predstavi susret mladih iz unutrašnjosti sa Beogradom.

Đorđe Stanimirović sa svojim rediteljskim timom i scenaristima nije samo slušao predloge glumaca već je pratio i puls publike, te je pokušao da odgovori na sve ono što se sviđalo gledaocima. Osim toga, reditelj je dobro izbalansirao, te su gledaoci, pored mladih glumaca koji su poneli glavne uloge, mogli da vide i velikane srpskog glumišta poput Mire Banjac, Nele Mihailović, Igora Đorđevića, Dare Đokić, Milene Pavlović i mnoge druge, koji su, uprkos tome što nisu imali vodeće uloge, svi delili isti stav - da im je serija "Preživeti Beograd" posle dugo vremena ponudila neko novo i drugačije glumačko iskustvo. Imali su priliku da se oprobaju u rolama koje nisu bile tipske.

 

Srpske serije lideri u regionu!

Vlasnik "Pink International Company" Željko Mitrović najavio je čak pet novih serija, a jedna od njih je i sitkom Slobodana Šuljagića "Nek ide život", u produkciji kompanije "Telekom Srbija" i TV Pink, čije je premijerno emitovanje zakazano na TV Pink za jesen 2020. godine. O tome koliko interesovanje u regionu vlada za sitkomom "Nek ide život", koja je prošle godine emitovana na "Telekomovom" kablovskom kanalu Superstar TV, govori i činjenica da je pravo na emitovanje otkupila i hrvatska televizija RTL.

Zahvaljujući kvalitetnom sadržaju i visokom nivou produkcije, serija "Nek ide život" je očigledno osvojila region, zbog čega je sada dostupna gledaocima u Hrvatskoj i to putem SVOD platforme, dok će se, kao i u Srbiji, od jeseni emitovati na kanalu RTL adrija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading