Legendarni Lanegan ponovo u Beogradu!

Autor:

Zabava

04.11.2017

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni pevač Mark Lanegan, nekadašnji lider sastava Screaming Trees i muzički otac kultnih sastava Nirvana i Pearl Jam, vraća se posle dve godine u Beograd!

RepublikaFoto: facebook.com/Mark Lanegan
Mark Lanegan

Koncert je zakazan za utorak, 7. novembar, od 20.30 sati u Domu omladine, u organizuji Pop Depresije, Kišobrana i Odličnog hrčka.

Lanegan je 2012, 2013. i 2015. održao rasprodate koncerte u Domu omladine, a ovog puta u Beogradu će predstaviti album "Gargoyle" koji je objavio krajem aprila i za koji je u prestižnoj muzičkoj štampi dobio izvanredne kritike.

RepublikaFoto: instagram.com/glazbeni.info
Mark Lanegan

Laneganova mešavina Amerikane, soula i bluza, rokenrola i spejs-disko zvuka jedinstvena je na celokupnoj muzičkoj sceni. Takođe, njegov vokal važi za jedan od najupečatljvijih u istoriji rokenrola, uz bok Džoniju Kešu, Tomu Vejtsu, Leonardu Koenu i Nilu Jangu, njegovim velikim uzorima.

Karijeru je ovaj legendarni muzičar započeo pre više od 30 godina u, pokazalo se kasnije, izuzetno važnom i uticajnom bendu Screaming Trees, sa kojim je između 1986. i 1996. objavio sedam studijskih albuma. Mnogima je Lanegan poznat po radu sa Queens of the Stone Age, kao i po brojnim saradnjama i gostovanjima na albumima autora kao što su Isobel Kembel, Greg Duli, Moby, Earth, Bomb the Bass, Soulsavers i mnogih drugih.

Ovog leta je Lanegan svirao na prestižnim svetskim festivalima, a potom je započeo veliku klupsku turneju u okviru koje u regionu nastupa samo u Beogradu i dan ranije, 6. novembra, u Zagrebu.

Kako se navodi, do kraja godine trebalo bi da objavi i svoju prvu zbirku poezije sa pričama o pesmama, "I Am The Wolf" za koju su uvodne tekstove napisali Džon Kejl i Mobi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading