ŠTA TE SNAĐE, ANĐELKA?

Autor:

Zabava

28.11.2017

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šarmantna Anđelka Prpić glavni je protagonista predstave "Šta me snađe", nastale iz pera Nebojše Romčevića, a za koju režiju potpisuje Branko Đurić Đura.

RepublikaFoto: Promo foto
Anđelka Prpić

Ovih dana se privode kraju pripreme za premijeru koja je 2. decembra u Kulturnom centru Mladenovac, a popularna glumica, koja će na sceni izvesti čitavu lepezu likova koji plene pažnju, ističe da voli kad se pred nju stavljaju teški zahtevi - da budu pitki i da okupljaju široku publiku.

- Kroz monodramu "Šta me snađe" susrela sam se sa temom sa kojom se, sigurna sam susreću mnoge žene, a to je pitanje morala! Šta je uopšte moral, u kojoj meri ga treba slepo slediti? Da li je vredno pobeći od sopstvenih ubeđenja? Imamo li svoja ubeđenja ili smo zavisni od okoline i sredine i svega sto nam se nameće? Žargonski rečeno, dati il' ne dati? A šta je na tasu ponekad i "stočne" vage otkriću vam na sceni. Uzbuđuje me jako kada treba da oživim likove i teme u kojima se svi pronalaze - kaže Anđelka Prpić.

U ovom komadu ona igra Jovanku Joku Jakovljević, bankarku staru 32 godine, koja gradi karijeru onim što ima (pameću i znanjem ponajmanje) u surovom korporativnom svetu. Slučajno se našla pred dilemom - čast i bračna vernost ili uspon u karijeri, a koju ne može da razreši sama, pa čitava vojska likova joj u tome pomaže stvarajući još veću konfuziju u njenoj praznoj glavici, a direktorov sin samo što nije ušao u njenu sobu...

RepublikaFoto: Promo foto
Anđelka Prpić

- Kada pišete za određenu glumicu, razmišljate kao krojač: šta će najlepše da joj stoji, šta će da istakne struk, da može da se nosi po raznim vremenskim prilikama... Morate da razmislite o klijentu - kakva je osoba, kakav temperament, kakva su joj životna ubeđenja... O tome sam promislio duboko i analitički i napisao masovnu monodramu. U njenoj se glavi neprekidno svađa, miri, ljubi i kudi čitava jedna ulica bučnog italijanskog gradića, tu se jedni bore za reč, drugi traže mir i tišinu, treći krkaju, četvrti se izgladnjuju. Kada šijete dramu po meri ovakve glumice, shvatite da ona može u isti čas da nosi kolekciju za zimu, proleće, leto i jesen, i da će sve dobro da joj stoji. Moje je bilo samo da sve te likove dovedem u krizu i da se smejem zapisujući ono što se dešava - navodi dramski pisac Nebojša Romčević.

Predstava "Šta me snađe" tokom decembra će biti izvedena u Paraćinu, Smederevu, Pančevu, Novom Sadu, Kragujevcu, Cirihu, Valjevu, Jagodini i Staroj Pazovi, a u februaru pred beogradskom publikom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading