NAPOLITANSKA MUZIKA U MADLENIJANUMU!

Autor:

Zabava

01.12.2017

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prednovogodišnjem raspoloženju, dve večeri zaredom, 2. i 3. decembra pod naslovom "Gala Napolitano" sa juga Italije nam stiže predstava na temu klasične napolitanske pesme, od njenog nastanka do danas, dočaravajući vitalne aspekte koji su zajedno doprineli tome da se niz generacija iz različitih kulturnih, teritorijalnih i društvenih slojeva, zanese, očara i inspiriše.

RepublikaFoto: Promo foto
Anđelika Sepe

Anđelika Sepe kao idejni tvorac i reditelj predstave, Antonio Karlućo, oboje na gitarama, tenor Anibale Markezini i sopran Norma Pući predstavljaju odabrani repertoar, sa najautentičnijim draguljima klasičnih napolitanskih pesama, u kojima se prepoznaju sve osobine ljudskih osećanja i strasti - ljubav, osmeh, radost... U tome ih zdušno podržava orkestar maestra Pina Tafuta - čiji su svi članovi profesori Konzervatorijuma San Pietro u Maieli, zatim maestro Emidio Auzielo na udaraljkama i bubnjevima, uz pratnju balerina koje plešu tarantelu. Ovaj vrhunski ansambl će pružiti beogradskoj publici osobine koje, kao vlastitu tradiciju i oličenje, Napolitanci unose u međuljudske odnose.

RepublikaFoto: Promo foto
"Gala Napolitano"

Sa željom da se promoviše napolitanska umetnička i kulturna baština, muzika će biti ispraćena fotografijama, crtežima i filmovima, i pored muzike, atmosferom će se naglasiti osobine opšte poznate kao pozitivne, koje su doprinele da se postepeno formira i transformiše „karakter" grada Napulja i jednog nacionalnog geografskog predela, koji su opšte poznati na zemaljskoj mapi, i sveta i osećanja, kao jedinstveni i neponovljivi.

Na ovom putovanju koje se prevodi kao jedna stranica „kulture življenja", nalazi se magični balans između dve suprotne prerogative poetičnog muzičkog izraza napolitanske tradicije: izazvati osmeh/pustiti suzu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading