"LOŠE LAŽEM, UVEK ME PROVALE"

Autor:

Zabava

16.12.2017

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon "Zone Zamfirove" Katarina Radivojević nepodeljeno je imala filmsku publiku na svojoj strani. Prošle godine u "Ubicama mog oca" vratila se u kadar sa novom zrelošću u ulozi tužiteljke Marije i prikovala oči gledalaca za male ekrane u iščekivanju novih dogodovština omiljenih likova. Za Srpski telegraf priznaje bez zadrške da ne zna zašto je u našem filmu nema više, ali i da njeno vreme tek dolazi.

RepublikaFoto: instagram.com/mondoportal
Katarina Radivojević
  •  Nova sezona "Ubica" startuje u ponedeljak, pa kako će se razvijati lik Marije Radenković?

- Ima puno novih likova i oko njih se vrte priče u novoj sezoni. Sjajno je da je data prilika mlađim glumcima da igraju. Pridružuju se nove talentovane mlade snage kao što su Isidora Simijonović, Denis Murić i Miodrag Dragičević. Marija održava trudnoću, kao i ja što sam se potrudila da održim ulogu dovoljno interesantnom, kao i u prošloj sezoni kada je oko njenog lika bilo mnogo više akcije. Što je bio i izazov na neki način.

  •  Jednako su intrigantne i ljubavna priča i ona na granici zakona i kriminala. Šta na oba plana možemo očekivati od nje?

- Intrigantnost lika ne zavisi samo od mene već i od toga kako je napisan, koliko je umešan u događaje, to jest u ovom slučaju u istragu s obzirom na to da je moj lik na privremenoj suspenziji, u prvih nekoliko epizoda moja uloga je vezana za odnos sa glavnim glumcem. A to ne mogu da vam otkrivam. Videćete, biće uzbudljivo.

Nisam prisutna u domaćoj kinematografiji, a na svetskoj se tek  spremam da budem kao činjenice staviti u boks Loše lažem, uvek me provale

  •  Da li se i uz pomoć likova poput Marije može boriti protiv predrasuda u društvu?

- Mi živimo u zemlji teškog patrijarhata, što mi nije nimalo drago. Smatram da u svetu muškaraca mi žene moramo da se držimo i borimo jedne za druge, a ne da se smatramo konkurencijom i da podvaljujemo i spletkarimo. Što mi se i te kako dešava. Timska igra se uvek prepoznaje i prelazi rampu kod gledalaca konkretno u poslu kojim se ja bavim. Fali nam, za početak, ženskih pisaca. Nekako su one uvek skrajnute, osim ako ne stane neki jak muškarac iza njih. Imamo sjajnih mladih pisaca, ali se njihova dela ne snimaju. Baš na tu temu spremam jedno vrlo angažovano iznenađenje.

 

 

  • Da li ste pratili epizode kada su emitovane i možda pomislili: "Ovo sam uradila sjajno, a ovo je moglo i bolje"?

- Kritična sam prema sebi jako i uvek mislim da je moglo bolje.

  • Čije mišljenje vas pogađa i istovremeno pokreće?

- Mog profesora glume Bajčetića. On je živa legenda, znaju to njegovi brojni glumci koje je odškolovao. Njegovih se reči, kroz studiranje, prisećam sve više što sam starija i shvatam koliko je toga istinitog rekao o životu, ne samo o glumi. Tada mnoge stvari nisam razumela.

 

  • Koje su prednosti i mane domaće odnosno strane kinematografije i gde se vi bolje osećate?

- Ne znam, nisam prisutna u domaćoj, a na svetskoj se tek spremam da budem. Hahahaha...

  • U kojim prilikama lažete?

- Za gluposti uglavnom. Ali sam loša i uvek me svi provale.

  • Uz koji film ste poslednji put plakali?

- Uz novi film Andreja Zvjaginjceva "Bez ljubavi".

  • Knjiga koju ste pročitali više puta?

- "Nebeska liturgija" Vladike Nikolaja Velimirovića.

  •  Koju ulogu nikada ne biste prihvatili?

- Ma nemam pojma. Zavisi od uloge. I nikad ne reci nikad.

  •  Šta smatrate svojim najvećim uspehom?

- Ništa ne smatram svojim uspehom. Bila sam deo uspešnih projekata, bogu hvala, ali je čitav tim ljudi stajao iza njih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading