Reditelj Janko Baljak se obrušio na Bujketa i RTS zbog "Nemanjića": Od go*ana se ne pravi pita!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bura oko serije "Nemanjići - rađanje kraljevine" se ne stišava, a iz više izvora Srpskom telegrafu je potvrđeno da je rukovodstvo RTS u panici i na sve načine pokušava da ispegla situaciju u kojoj su se našli zbog kritika javnosti na skoro sve segmente prikazanog materijala, ali i po pitanju budžeta, jer je odobreno 3,2 miliona evra, a u javnosti se sve češće pominje niža svota - svega 2,9 miliona evra.

RepublikaFoto: printscreen/N1
Janko Baljak

Nova montaža ne vredi ništa ako je napisano, glumljeno i snimljeno kako jeste, poručuje profesor FDU

NA RTS SVE PO PLANU

Dok se očekuje odgovor UO na zahtev Programskog saveta da se pogleda bar pet epizoda i zauzme stav po pitanju kvaliteta sadržaja, u javnosti urednici RTS govore da sve ide po planu i da će serija o srpskoj dinastiji biti emitovana od 17. februara.

RepublikaFoto: Tanjug
Nemanjići

Međutim, zanimljivo je to što se sada sve glasnije govori o tome da smo u novogodišnjoj noći gledali samo pilot-epizodu i da materijal nije montiran. To je potvrdio i prvi čovek RTS Dragan Bujošević kada je za Novosti na pitanje da li je pogledao prvu epizodu pre nego što je bila emitovana odgovorio rečima: "Jesam, i moj utisak je bio da možda postoji višak nekih scena, ali o tome smo razgovarali posle emitovanja. Smatram da je posao dobro urađen, a u montaži, koja još nije gotova, možete da skratite određene delove i napravite veću dramu."

RepublikaFoto: Tanjug
Nemanjići

Šta misli koliko se i šta u montaži može učiniti, reditelj i profesor Janko Baljak je na Tviteru brutalno odgovorio: "Ako neko ovih dana vidi Dragana Bujoševića, koji veruje u čudo, neka mu kaže: Od go*ana pita ne biva. Nova montaža ne vredi ništa ako je napisano, glumljeno i snimljeno kako jeste. To znaju studenti FDU već na prvoj godini".

RepublikaFoto: Tanjug
Nemanjići

MOŽE SE ŠMINKATI

Mišljenje Baljaka dele i njegove kolege koje je Srpski telegraf konsultovao i ističu da su mogućnosti produkcijske ekipe vrlo male i da se sve svodi na eventualno skraćivanje epizoda da bi se dobilo na dinamici. Prema njihovim rečima, danas nije neuobičajeno da se montaža obavlja uporedo s emitovanjem epizoda, posebno u vreme kad je serija postala važna koliko i film, ali da se i tada podrazumeva da je u najvećoj meri urađen i skoro priveden kraju tako produkciono ozbiljan projekat, a na autorima je da samo "šminkaju".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading