Pištalo i Tesla na Diskaveriju!

Autor:

Zabava

19.01.2018

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novu i ambicioznu dokumentarnu seriju o Nikoli Tesli pod nazivom "Teslin zrak smrti" pripremio je američki Diskaveri, a kao autor najčitanijeg romana o Tesli intervjuisan je srpski pisac Vladimir Pištalo.

RepublikaFoto: wikimedia.org/Napoleon Sarony
Nikola Tesla

Pištalov roman "Tesla, portret među maskama", koji je objavila izdavačka kuća "Agora", u Srbiji je ostvario veliki uspeh i pored Ninove nagrade za roman godine osvojio je i Nagradu Narodne biblioteke Srbije za najčitaniju knjigu.

Roman je ušao u čitanke za osnovnu školu i gimnaziju, objavljen je sa uspehom u svim bivšim jugoslovenskim republikama, a u SAD je doživeo dva izdanja.

Krajem 2011. godine pojavilo se i specijalno zvučno izdanje u interpretaciji glumca Petra Božovića, a 2015. zvučna knjiga i na engleskom jeziku, koju je za americke čitaoce/slušaoce pročitao poznati glumac L. J. Ganser.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Nikola Tesla

Pištalo živi u Americi gde predaje svetsku i američku istoriju na Univerzitetu u Vusteru u Masačusetsu, a kao prevodilac dobio je nagradu "Miloš Đurić" za prevod poezije Čarlsa Simića.

Njegov roman o Tesli prema rečima Nenada Šaponje, urednika "Agore", kombinuje fresku i ikonu, sagu i intimu.

- Teslina biografija je nadahnuta hronika jedne od najvećih promena u ljudskoj istoriji, u nekoliko zemalja, na dva kontinenta. Povest o Tesli je priča o povesti epohe - kaže Šaponja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading