Nova postavka kultnog Pekićevog komada: Anica Dobra zavodi red!

Autor:

Zabava

30.01.2018

06:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon gotovo 300 izvođenja, kultni komad "Korešpodencija" sa repertoara Ateljea 212 skinut je 2002, kada je umro legendarni Danilo Bata Stojković. Novi život epistolarnom Pekićevom delu udahnuće premijerno u četvrtak glumačka ekipa u Zvezdara teatru. Reditelj Gorčin Stojanović okupio je drim-tim sa Slavkom Štimcem, Branislavom Lečićem, Banetom Vidakovićem, Anicom Dobrom, Jelenom Stupljanin i mladim Joakimom Tasićem.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Anica Dobra!

SVE JE INTERES

Vidaković će se na sceni pojaviti u više likova koji se, kako kaže, na čudesan način stapaju u jednu svrhu, a za Srpski telegraf ističe koliko je to njemu kao glumcu bilo izazovno.

- Gorčin je spojio nekoliko likova iz originalnog teksta - i Šamsiku, barona i Garašanina... Tu su likovi koji vas lagano uvode u priču, komentarišu kako to ne bi bila tek porodična priča, već otklon i od ovog našeg vremena i buržoaskog duha - kaže Vidaković. Glumac priznaje da je uznemiren činjenicom da srpska porodica nije odolela pritiscima vremena i potrošačkog duha.

Jelena Stupljanin, glumica

Pripao mi je lik koji je igrala Ružica Sokić, a koja je sakupljala članke koji me pominju

- Porodica je danas uglavnom raspadnuta, ovo je jedna od retkih koje su očuvale srpski duh dugo. Danas je na sceni destrukcija. Sve je postavljeno na materijalnom dobitku. Naši likovi jesu surovi trgovci, bezosećajni, ali njih vežu i duboke emocije. Neko je pomenuo porodicu Korleone kao primer takve vezanosti. Toga više nema - porodice sa zajedničkim ciljem. Sve je svedeno na interes, toga se ja plašim u današnjem vremenu - kaže Vidaković.

Bane: Porodica se raspada, sve je svedeno na interes

Njegova koleginica Anica Dobra istakla je da je glumačka ekipa dobila i poseban blagoslov od Mire Banjac. Anica je svojoj iskusnijoj koleginici napravila i mali omaž, pa jednu repliku izgovara njenom intonacijom.

- Ja sam u predstavi kao budilnik. Zvonim, zvocam, zavodim red, zasmejavam, začikavam, zapitkujem... - kazala je Dobra.

Anica Dobra: Mali omaž Miri Banjac biće to što repliku izgovaram njenim glasom

DOBRI DUH RUŽICE SOKIĆ

I Jeleni Stupljanin će ova uloga biti veliki emotivni zadatak budući da joj je pripao lik koji je svojevremeno tumačila Ružica Sokić.

- Nikada neću zaboraviti kada sam na jednom od svojih raspusta došla iz Amerike, a Ružica mi je rekla da sakuplja sve članke koji mene pominju jer u meni vidi neku svoju energiju iz mladosti - Jelena je podelila uspomenu sa kolegama i okupljenim novinarima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading