UMRO JE JEDAN OD NAJBOLJIH: Javnost se oprašta, evo kada je SAHRANA čuvenog umetnika!

Autor:

Zabava

18.05.2024

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potresne vesti zavile umetnike u crno!

UMRO JE JEDAN OD NAJBOLJIH: Javnost se oprašta, evo kada je SAHRANA čuvenog umetnika!

Foto: youtube/printscreen/Dankos Plus televizija

Danas je saopšteno da je likovni umetnik iz Zvečana, Branislav Bane Ilić, preminuo jutros. Rođen je 1944. godine u Kosovskoj Mitrovici, gde je završio Umetničku školu pre nego što je nastavio svoje obrazovanje na Višoj pedagoškoj školi u Prištini. Ilić je bio član ULUK-a i ULUS-a, a od 1975. godine radio je kao samostalni umetnik, ostavljajući iza sebe veliki broj samostalnih i kolektivnih izložbi.

Bane Ilić je bio nagrađivan umetnik, čije je delo bilo prepoznato i nagrađivano brojnim priznanjima. Bio je začetnik i osnivač likovne kolonije, kao i kulturne manifestacije "Sokolica", zajedno sa Časlavom Milisavljevićem. Njegovo stvaralaštvo karakterisala je igra tehnikama, od akvarela, preko ulja, do grafika. Motivi koji su često bili zastupljeni u njegovim delima obuhvatali su pejzaže stare Mitrovice, Zvečana i kosovometohijskih manastira.

Iako je živeo od svoje umetnosti, Bane Ilić je poklanjao svoje slike nesebično. Njegova dela su našla svoje mesto na svim kontinentima, gde su pronosila lepotu i znamenitosti njegovog rodnog kraja.

 

Sahrana zvečanskog umetnika Branislava Bane Ilića biće obavljena sutra u 13 časova na groblju u Rudaru, dok će porodica primati saučešće od 10 sati u kapeli.

Bane Ilić je ostavio neizbrisiv trag u svetu likovne umetnosti, a njegovo nasleđe će nastaviti da inspiriše i oplemenjuje ljude širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading