(VIDEO) Dokumentarci o Vitni, Lajbahu, Grejs Džons...

Autor:

Zabava

16.05.2018

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Arsenal Film Fest (AFF) biće održan od 7. do 10. juna, uz projekcije muzičkih dokumentaraca o Vitni Hjuston, Grejs Džons, Lajbahu i drugima u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu.

Foto: Promo foto
Arsenal film festival

Pomenuti festival je prateći program kragujevačkog Arsenal Fest 08, koji će biti održan od 21. do 23. juna, i ulaznice za filmske projekcije biće besplatne uz kupljenu kartu za Arsenal.

Prvog dana publika će biti u prilici da vidi film "The Possibilities Are Endless" (2014), o oporavku od moždanog udara škotskog muzičara Edwyna Collinsa, i dokumentarac "Zarobljeno vreme" (2017) reditelja i scenariste Milana Nikodijevića o uticajnom rok publicisti Petru Peci Popoviću.

- Muzički dokumentarni film je inače jedan od žanrova koji je u najvećoj ekspanziji u poslednjih deset godina u svetu filma i drago mi je da i Kragujevac dobija jedan takav festival, na kojem će publika imati priliku da vidi najrecentnija izdanja, vrlo kvalitetnih, vrlo zabavnih, vrlo poučnih filmova o muzici, muzičarima i svemu onome što muzika danas znači - kaže selektor festivala Admir Ćulumarević.

Film o višeslojnoj ličnosti pop dive Grace Jones i dokumentarac o poseti kultnog slovenačkog benda Laibach Severnoj Koreji na programu su 8. juna, dok će narednog biti prikazani "The New Gipsy Kings", koji se bavi jedistvenim svetom besnih automobila i luksuznih gajbi Roma muzičkih zvezda u Rumuniji, i film Maje Pavlin o autoru pesme "Pukni Zoro", slovenačkom muzičaru Robertu Pešutu-Manjifiku.

Poslednje večeri, posetioci AFF mogu da vide "Raving Iran" (2016), koji prati didžejeve u Iranu, ali i dokumentarac o životu i karijeri jedne od najvećih svetskih pop zvezda ikada Whitney Houston.

Arsenal će ove godine ugostiti bende The Kills, Editors, Texas, Enter Shikari, Morcheeba i mnoge druge

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading