Uspostavljena saradnja Italije i Srbije na planu umetničke igre!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U povodu dobijanja akreditacije Ministarstva prosvete Republike Srbije večeras su u Baletskoj školi Nacionalne fondacije za umetničku igru predstavljeni radovi učenika iz klase Ivanke Lukateli, Marije Janković i Ane Pavlović, a organizovan je i koktel kome su prisustvovali gradski menadžer Goran Vesić, premijerka Ana Brnabić, ambasador Italije Karlo Lo Kašo

RepublikaFoto: Republika.rs
Goran Vesić na predstavljanju radova učenika Baletske škole nacionalne fondacije

-Nacionalna fondacija za umetničku igru je osnovana 2010. godine u Beogradu rešenjem Ministarstva kulture Republike Srbije, sa ciljem unapređenja procesa edukacije i produkcije u oblasti umetničke igre u Srbiji. U saradnji sa prestižnim baletskim školama i institucijama iz sveta, u Beogradu je septembra 2011. godine počela sa radom Baletska škola, koja je 2013. godine prepoznata od strane Ministarstva prosvete Republike Italije, a 2018. godine dobila akreditaciju Ministarstva prosvete Republike Srbije. Baletska škola Nacionalne fondacije za umetničku igru je prva akreditovana internacionalna osmogodišnja baletska škola u Srbiji, koja će u potpunosti pratiti italijanski plan i program baletske nastave, po nacrtu Baletske akademije iz Rima - istakla je direktorka beogradskog festivala igre u Beogradu Aja Jung.

RepublikaFoto: Promo foto
Najavila saradnju Italije i Srbije u domenu baletske nastave... Aja Jung

Aja je takođe rekla da je cilj baletske škole širenje ka periferiji.

-Da sam odustala pre par meseci, ne bih znala koliko me posla čeka i zbog toga se radujem- kroz osmeh je kazala Aja.

Kao prva akreditovana internacionalna osmogodišnja baletska škola u Srbiji, Baletska škola Nacionalne fondacije za umetničku igru će svoju nastavu koncipirati u skladu sa zvaničnim italijanskim obrazovnim planom i programom.

-Dragi prijatelji, mnogo sam srećan što sam sada sa vama u ovom trenutku. Juče sam posetio premijerku Srbije i mnogo smo pričali o poslovnoj saradnji Srbije i Italije. Mi imamo dobre odnose, ali najviše smo pričali o kulturnoj saradnji- rekao je ambasador Italije Karlo Lo Kašo.         

RepublikaFoto: Republika.rs
Predstavljanje učenica Baletske škole Nacionalne fondacije za umetničku igru

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading