BOGAT PROGRAM SOFESTA!

Autor:

Zabava

02.07.2018

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otvaranjem izložbe plakata "1968-2018, sve naše varljive godine" i koncertom Umetničkog anasambla "Stanislav Binički" pod dirigentskom palicom Vojkana Borisavljevića, sutra u Centru za kulturu u Sopotu počinje 47. Filmski festival "Sofest".

Foto: Promo foto
Bogat program ovogodišnjeg Sofesta očekuje publiku...

Na otvaranju će biti emitovano 12 minuta filmskih dokumenata iz 1968, dok će "Varljivo leto '68" Gorana Paskaljevića biti prikazano u čast nagrađenih!

RepublikaFoto: Promo foto/Printskrin
Pet decenija od studentskih demonstracija... a u čast nagrađenih filmova "Varljivo leto 68"

U takmičarskoj selekciji biće prikazano 15. filmskih ostvarenja, a do kraja festivala je predviđeno da ukupno bude prikazano 23. filma.

 Aleksandar Avramović, član odbora "Sofesta", rekao je Tanjugu da je ove godine festival  značajno proširen uključivanjem ostvarenja iz drugih država, ali nastavlja praksu u prikazivanju domaćih filmova, koji su stigli u bioskope između dva izdanja.

Povodom obeležavanja pet decenija od studentskih demonstracija, koje su se dogodile 1968. godine, biće izloženi plakati u galeriji kulturnog centra u Sopotu, pod nazivom "1968/2018", gde će biti izložen i plakat filma "Nigde", kojim se otvara 47. Sofest.

Biće prikazani i dokumentarni filmovi "Ideal 68" autora Almira Šećkanovića i Marka Subotića, kao i "Zabranjeni bez zabrane" Milana Nikodijevića i Dinka Tucakovića.

Prošlo je i pola veka od kada je Vojkan Borisavljević prvi put komponovao muziku za film, i to za ostvarenje "Višnja na Tašmajdanu", koje će biti proslavljeno i obeleženo na Sofestu.  

 Filmska dela, koja budu nagrađena, 7. jula na zatvaranju Sogesta, biće prikazana 9. jula u Domu omladine Beograd u okviru novog programa "Filmski maraton na poklon Beogradu".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading