TODO MUNDO počinje 30. avgusta uz sevdah

Autor:

Zabava

29.08.2018

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Festival world muzike Todo Mundo u Beogradu počinje 30. avgusta u Kolarčevoj zadužbini nastupom sarajevske sevdah atrakcije Divanhana sa popularnom turskom pevačicom i glumicom Suzan Kardeš, a do 2. septembra predstaviće u Studentskom kulturnom centru još neke od zvezda, ali i mladih izvođača sa četiri kontinenta.

RepublikaFoto: Promo/Snimljeno u BKC Sarajevo
Divanhana i Suzan

Sastav Divanhana vraća se u Kolarac posle dve i po godine i koncerta na kojem su publiku podigli na noge.

Nakon objavljivanja albuma “Zukva” i “Live in Mostar”, Divanhana je širom Evrope održala više od 120 koncerata, otpočevši u istom periodu saradnju sa turskom pevačicom Suzan Kardeš, čiji se lik i glas mogu čuti i u popularim turskim serijama. Posle uspešnog koncerta u Istanbulu i objavljivanja albuma u zemljama bivše Jugoslavije i Turskoj, održali su u Bosni četiri rasprodata zajednička nastupa.

Kao predgrupa će nastupiti mađarski sastav Csangallo, koji spaja muziku Čango Mađara sa zvucima Balkana.

Među zvezdama festivala Todo Mundo najavljen je trio Barmer Boys iz Radžastana u Indiji, koji prvi put nastupa u Srbiji, a ima iskustvo velikih evropskih i američkih turneja. Naked će konačno pred domaćom publikom pokazati zbog čega su postali najtraženiji world music sastav iz Srbije, a na festivalu “Todo Mundo” nastupiće između turneja u Južnoj Koreji i Brazilu.

Sa Kipra dolazi trio Monsieur Doumani, iranska pevačica Golnar Shahyar predstaviće nov međunarodni projekat, a za završno festivlsko veče najavljena je legenda muzike Gane – King Ayisoba, koji će drugi put nastupiti pred beogradskom publikom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading