MASIMO, DADO, TIFA, NENO 4. oktobra sviraju na koncertu "INDEXI I PRIJATELJI"

Autor:

Zabava

06.09.2018

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koncertni spektakl "Indexi i prijatelji - Da sam ja netko" i omaž kultnom sarajevskom bendu vraća se 4. oktobra na pozornicu Sava centra.

RepublikaFoto: E-stock/S. FILIPOVIĆ
Masimo Savić

Ponovo će se tako u Beogradu okupiti muzičari, članovi Indexa, nastavljajući koncertnu tradiciju koja traje i obnavlja se iz godine u godinu još od 2007, uz uvek rasprodane dvorane i pesme Indexa koje obožavaju sve generacije.

I ove će godine na koncertu svirati nekadašnji članovi kultnih Indexa - Fadil Redžić, (bas gitara), Ranko Rihtman, Neno Jurin i Kornelije Kovač (klavijature), Peco Petej (bubnjevi) i Muris Varajić (solo gitara).

Bezvremenske pesme „Da sam ja netko“, „Sanjam“, „Bacila je sve niz rijeku“, „Sve ove godine“, „Svijet u kojem živim“, „U jednim plavim očima“, „Plima“ i mnoge druge, izvešće Dado Topić,  Branko Đurić, Masimo, Saša Lošić, Neno Belan, Mladen Vojičić Tifa, Hari Mata Hari, Giuliano, Boris Novković, Zoran Predin, Dejan Cukić, Jasna Gospić Sparavalo, Seid Memić Vajta i mnogi drugi.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni dvorane i u sistemu Eventim.

Indexi su jedna od najboljih ex-yu grupa, koja je žarila i palila od 1962. do 2001. U tom su razdoblju objavljena dva studijska albuma, 27 singlova, 12 kompilacijskih albuma, ali je poznato i to da više njihovih pesama do sada nije objavljeno.

Prvi nastup Indexi su imali u jesen 1962. u sarajevskom Domu milicije. U početku su svirali instrumentalnu muziku i to obrade svetskih hitova, a kasnije su počeli snimati i svirati i svoje pesme.

Posledni koncert Indexa održan je u Banja Luci, u dvorani Borik 5. maja 2001.

Nenadmašni pevač Davorin Popović umro je 18. juna 2001, i grupa prestaje da postoji. Gitarista Slobodan Bodo Kovačević umire 22. marta 2004, a potom i bubnjar Đorđe Kisić 25. novembra 2005.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading