NARODNA BIBLIOTEKA NASTAVLJA RAD, EVO I KADA!

Autor:

Zabava

14.09.2018

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon svih neophodnih istražnih i bezbednosnih procedura, stekli su se uslovi da u ponedeljak 17. septembra Narodna biblioteka Srbije nastavi sa radom i redovnim aktivnostima, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Narodna biblioteka Srbije

U saopštenju se navodi i da će se svim korisnicima bez nadoknade produžiti važnost članskih karata za onoliko dana koliko je Narodna biblioteka Srbije bila zatvorena zbog nesrećnog slučaja koji se u njoj dogodio.

Podsetimo, Darko Šukalo (50), vlasnik firme "Empeks", i Lazar Blagojević (25), protivpožarni inženjer, preminuli su 24. avgusta od gušenja zbog curenja gasa u nacionalnoj biblioteci.

- Ništa nije ukazivalo na bilo kakvu opasnost i nedoslednost sistema ili bilo šta što bi zahtevalo vanredne mere... Nijedan element, kako tvrde nadležni, nije izuzet iz istrage i svačije mesto, i fizičko i sistemsko, biće poznato i predstavljeno javnosti - izjavio je Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja, na konferenciji za medije koja je održana nekoliko dana posle tragedije. Do danas nisu poznati rezultati istrage i okolnosti pogibije dvojice radnika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading