RADOST SVETA NA ULICAMA BEOGRADA

Autor:

Zabava

27.09.2018

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Manifestacija je preživela ujedinjenje Evrope, rušenje Berlinskog zida i Jugoslavije- kaže Vesić

RepublikaFoto: Promo foto
Najlepši ukras grada od 2. do 5. oktobra

Naredne sedmice Beograd će biti okićen najlepšim ukrasima! Ulicama srpske prestonice od 2. do 5. oktobra 49. godinu zaredom marširaće deca, učesnici tradicionalne manifestacije Radost Evrope. Svečano otvaranje počeće karnevalom i defileom učesnika od Trga republike do spomenika Pobednik na Kalemegdanu.

ZELENO ZA BUDUĆNOST

- Mi nemamo puno manifestacija sa ovako dugom tradicijom. Kada je u pitanju Radost Evrope, došli smo do 49. manifestacije. Sledeće godine će biti jubilarna 50. i mi se nadamo da ćemo za sledeću godinu izdvojiti više novca. Ove godine je bio Bemus jubilaran, sledeće godine će biti Radost Evrope, tako da ćemo omoguæiti organizatorima da taj događaj bude spektakularniji i da se na pravi način obeleži jubilej - rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, dodajući da je ova manifestacija živela još u Jugoslaviji.

- Manifestacija je nastala u specifičnom vremenu kada je Jugoslavija bila jedino mesto gde su mogla da se susretnu deca iz čitave Evrope, a ideja o deci koja borave u privatnim kućama kod vršnjaka je bila uspešna jer su mnoga prijateljstva ostala i do danas. Hvala bogu da je manifestacija preživela ponovno ujedinjenje Evrope, rušenje Berlinskog zida i podelu na dva dela, kao i rušenje Jugoslavije. Kao što vidite, ideja je bila i više nego dovoljna da živi u svakom novom vremenu. Danas je Beograd, kao što je bio i pre 49. godina, dečji centar u tih nekoliko dana - podseća Vesić.

RepublikaFoto: Promo foto

U programu manifestacije učestvuju deca iz 18 zemalja

 

 

Ovogodišnja manifestacija, u organizaciji Dečjeg kulturnog centra i Gradske uprave grada Beograda, posvećena je zaštiti životne sredine, što je jedna od prioritetnih tema koja povezuje decu celog sveta, razvijajući kod njih ekološku svest i odgovornost prema planeti i njenim resursima.

U programu manifestacije učestvuju deca iz 18 zemalja uzrasta od sedam do 14 godina koje će ugostiti učenici iz 17 beogradskih osnovnih škola.

DOŽIVOTNA PRIJATELJSTVA

- Grad Beograd i sekretarijat za kulturu su izdvojili za događaj osam miliona dinara, tri miliona više nego lane. Imamo obećanje da ćemo za 50, jubilarni, izdvojiti još više novca. Manifestacija napreduje iz godine u godinu i sve je veći broj zemalja koje gostuju u Beogradu. Lepo je što će se deca družiti u školama svojih vršnjaka, a nakon druženja će imati trajna, pa čak i doživotna prijateljstva - rekla je Ivona Jevtić, gradska sekretarka za kulturu.

RepublikaFoto: Promo foto

 

-Lepo je što će se deca družiti u školama svojih vršnjaka, a nakon druženja će imati trajna, pa čak i doživotna prijateljstva- rekla je Ivona Jevtić

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading