VANJA EJDUS: Hvala svima na izrazima saučešća, BIĆE ON I TAMO, BAŠ OVAKO

Autor:

Zabava

02.10.2018

14:09 >> 14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni glumac Predrag Ejdus preminuo je 28. septembra posle duge i teške bolesti. Njegova ćerka Vanja, koja je takođe glumica, oglasila se potresnom porukom na Fejsbuku...

Foto: facebook.com/printscreen
Potresna poruka Ejdusove naslednice Vanje

"Hvala svima na izrazima saučešća, a najviše hvala mojim predivnim prijateljima, koji mi svojim prisustvom, duhom, humorom i ljubavlju pomažu u najtežem trenutku u mom životu, i to baš onako, u njegovom duhu. Kremacija je u subotu, 6. oktobra u 16 sati, a okupljanje za izjave saučešća u kapeli na Novom groblju od 15.15. Komemoracija će se održati u ponedeljak 8. oktobra u 12 sati u Narodnom pozorištu. Biće i on tamo, baš ovako", naslednica Predraga Ejdusa glumica Vanja Ejdus objavila je potresnu poruku juče na društvenoj mreži.

Poslednji pozdrav doajenu pozorišne scene proteklih dana stiže sa mnogih adresa, brojne kolege, prijatelji i poštovaoci Pecinog lika i dela upisali su u knjigu žalosti, koja otvorena u foajeu Narodnog pozorišta, a dirljive poruke ostavljene i na društvenim mrežama.

Mnogi od njih, proteklih dana su se oglasili i na društvenim mrežama.

Glumac Ivan Bosiljčić uputio je poslednje zbogom na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zbogom velikom Predragu Ejdusu!

A post shared by Ivan Bosiljcic (@ivanbosiljcicofficial) on Sep 28, 2018 at 9:53pm PDT

 

- Zbogom velikom Predragu Ejdusu! - napisao je Bosiljčić, dok se Sloboda Mićalović oprostila dirljivim rečima:

 

"Zaista je malo glumaca koji nisu imali priliku da rade sa tobom i da uče od tebe kako se voli umetnost i do poslednjeg daha izgara za nju. Večna ti slava!", zaključila je Mićalovićeva.

Gordan Kičić je napisao kratku i jako dirljivu poruku: "Dragi Salijeri, voli te tvoj Amadeus. Bila je čast i ogromno zadovoljstvo".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dragi Salijeri voli te tvoj Amadeus. Bila je cast i ogromno zadovoljstvo Dragi Pedja

A post shared by gordankicic (@gordankicic) on Sep 28, 2018 at 3:26pm PDT

 

Hana Selimović se u svom poslednjem pozdravu upućenom Peci Ejdusu zahvalila na svim lekcijama koje je od njega naučila.

 

 - Mili, veličanstveni i senzacionalni Peco. Neću upoznati nikog sličnog tebi. Hvala ti na svakom trenutku koji sam imala priliku da provedem u tvojoj blizini. Hvala na lekcijama o pozorištu, strasti, volji, humoru, neodustajanju, i hvala na onoj najvažnijoj, o ljubavi prema životu. Nikada, nikada te neću zaboraviti - napisala je Hana, dok je Miloš Timotijević kratko i jasno uputio poslednje zbogom svom kolegi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Čast je bila poznavati Vas. Počivaj u miru.

A post shared by Milos Timotijevic (@milosdtimotijevicofficial) on Sep 29, 2018 at 2:43am PDT

 

Oproštajne poruke su se na društvenim mrežama nizale brzinom svetlosti, a među mnogima oglasila i Danica Maksimović.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Neka te andjeli čuvaju...! Ostaju uspomene zauvek...

A post shared by Danica Maksimović actress (@danymaksi) on Sep 29, 2018 at 6:02pm PDT

 

- Neka te anđeli čuvaju... Ostaju uspomene zauvek - napisala je Maksimovićeva, a dirljive reči ispisala je i Milena Vasić.

 

- Uvek sam Vam persirala, jer ste za mene bili na prvom mestu tata moje klasne drugarice, a onda kad smo postale kolege, veliko je poštovanje preovladavalo da bih ikada prešla na Ti. Iako smo na sceni i u kadru to bili. Partner pun razumevanja, poštovanja, partner koji je donosio i davao mnogo... - uputila je poznata glumica poslednji pozdrav neponovljivom Peci.

Reditelj Egon Savin o voljenom glumcu je izjavio: "Otišao je neuporedivo najznačajniji glumac savremene srpske scene. Hrabar i radoznao. Peca je u svakom pogledu bio uzorna ličnost, pravi lider. Voleo je sve u teatru: da o njemu razgovara, da planira, komentariše, gleda divne predstave. Voleo je da igra, a najviše da proba..."

RepublikaFoto: Tanjug
Svetlana Bojković: Peca se viteški borio

Da je odlazak Predraga Ejdusa veliki gubitak, jasno poručuje i glumica Svetlana Bojković.

- Uvek je bio pun želje za igranjem. Sjajno, viteški se borio s bolešću. Niko nije toliko igrao kao on. Otišao je, ali se još nije naglumeo... Kod njega je bilo ono "glumim, dakle postojim". Imaju to i ostali, ali kod njega je bilo više nego u bilo kom drugom - izjavila je velika glumica.

Bard našeg glumišta izgubio je u petak 28. septembra bitku s teškom bolešću

Predsednica Vlade Srbije  Ana Brnabić uputila je telegram saučešća porodici, prijateljima i brojnim poštovaocima preminulog glumca Predraga Ejdusa.

- Ejdus je bio doajen jugoslovenske i srpske glumačke scene. Pozorišna i filmska publika dugo će pamtiti njegove brojne vrsne uloge i izvanrednu glumačku snagu i talenat -  reči su premijerke.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, takođe je uputio telegram saučešća, uz reči da se neće brzo naći odmena takvom glumačkom rasponu i snazi.

- Bio je veliki glumac našeg doba, naslednik najboljih, a nosilac jedinstvene boje. Raskošni tumač likova od sočne komike do suptilnih intelektualnih nijansi. Neće se brzo naći odmena takvom glumačkom rasponu i snazi - navodi Vukosavljević u telegramu saučešća.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Vladan Vukosavljević: Bio je veliki glumac našeg doba, naslednik najboljih, a nosilac jedinstvene boje

Direktor filmskog centra Boban Jevtić ističe da je likove koje je Peca tumačio bojio svojim urođenim aristokratskim šarmom i tananom ironijom čime se nametnuo kao jedinstvena pojava na sceni i na filmu.

- Ostvario je nezaboravne uloge u pozorištu, filmu i televiziji, stekao ogromnu popularnost i gotovo familijarnu prepoznatljivost kod publike. To mogu samo izuzetni umetnici. Nenadoknadiv gubitak - rekao je Jevtić Tanjugu.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Direktor filmskog centra Boban Jevtić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading