PUTIN ODLIKOVAO SRPSKOG GLUMCA Biković: RUSI I SRBI IMAJU DVE DOMOVINE, A JEDAN POGLED NA SVET

Autor:

Zabava

04.11.2018

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpskom glumcu Milošu Bikoviću juče je u Moskvi na Dan narodnog jedinstva predsednik Rusije Vladimir Putin uručio Medalju Puškina, koja se dodeljuje za ulogu u očuvanju kulturnog nasleđa i zbližavanje kultura i nacija.

RepublikaFoto: Printskrin
Putin uručio Medalju Puškina Bikoviću

- Dan nacionalnog jedinstva nije samo praznik ruskog naroda i svih naroda koji čine Rusku Federaciju. To je praznik svih nas koji gledamo u istom pravcu. Kakva je radost za Ruse i Srbe da imamo dve domovine, a jedan pogled na svet. Ruski svet nije samo svet Rusa i pravoslavnih naroda. To je svet koji zahteva i podstiče duhovno sazdanog čoveka sa savešću iz tradicionalnog sistema vrednosti. To je sistem izgrađen i zaštićen na svim frontovima. Jedan od tih frontova je u mom srcu i to je kultura. Izrađena je i zaštićena najmoćnijim oružjem - lepotom. Taj svet je vaskrsla civilizacija, drugačija od svetske dekadentne prepuštenosti i razlika među njima je nevidljiva, ali ogromna. Civilizacijska - zahvalio se na ruskom Biković juče u Andrejevskoj sali Kremaljskog dvorca, gde je održana svečanosti kojoj su prisustvovale brojne zvanice iz društveno-političkog, kulturnog, naučnog i religijskog života Rusije i inostranstva.

Putin na pomenuti praznik tradicionalno uručuje priznanja za doprinos u jačanju jedinstva ruske nacije, a nagrade dobijaju i strani državljani za posebne zasluge u jačanju mira, prijateljstva, saradnje i međusobnog razumevanja među narodima, očuvanju i promociji ruskog jezika u inostranstvu.

Na ovogodišnjoj svečanosti dodeljeno je ukupno 11 državnih nagrada Rusije, a sa prostora Balkana ove godine je Ordenom prijateljstva odlikovan i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading