KRIZA U NARODNOM: NASTAVLJA SE SUKOB GLUMACA I UPRAVNIKA

Autor:

Zabava

07.11.2018

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedino rešenje je da sednemo i u miru se dogovorimo, bez medija. Na Vladi je da rešava goruće probleme, poručuje prvi čovek nacionalnog teatra.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Na Vladi je da rešava goruće probleme: Dejan Savić

Nakon što je u utorak uveče istekao rok koji su glumci dali aktuelnom upravniku Narodnog pozorišta Dejanu Saviću da podnese ostavku, on je gostujući u jednoj TV emisiji istakao da takav čin ne dolazi u obzir.

MINISTARSTVO NA POTEZU

 

- Upravnik sam 10 godina i ne želim da odem tako da time priznam da sam uradio nešto što nisam. Nikakvog razloga da dajem ostavku nemam, jer ništa pogrešno, ni nezakonito, mimo propisa i ovlašćenja nisam uradio - kazao je Savić, ali i dodao da bi smenu prihvatio bez reči.

On je podsetio da je njega na tu funkciju postavila Vlada Srbije i da je njeno "pravo da rešava goruće probleme", a sve zaposlene koji nisu zadovoljni, pozvao je da sednu i dogovore se.
- Pozivam ih da u mirnoj atmosferi, na miran način rešimo probleme, nađemo rešenje bez medija i senzacija - rekao je Savić. Upravnik je takođe napomenuo da nedavno jeste bio pozvan na sastanak kod ministra kulture Vladana Vukosavljevića, ali da, u dogovoru sa njim, detalje tog sastanka neće iznositi u javnost.
RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Demantovao Savića: Nebojša Bradić

On je takođe priznao da deo zamerki i zahteva zaposlenih jesu opravdani, ali je i ponovio da smatra da su mnogi glumci izmanipulisani, a čitava situacija politizovana.
Podsećamo, Savićevu smenu zatražili su pre gotovo tri sedmice umetnici i saradnici Drame, nakon kako kažu, iznenadne smene v. d. direktora tog sektora Željka Hubača.

Indikativno je, smatraju zaposleni, da je Hubač smenjen nakon javnog predočavanja problema u ovoj kući od nacionalnog značaja, a na samom početku jubilarne 150. sezone.


MOBING I PRONEVERA


Zaposleni su u obrazloženju svog zahteva osim Hubačeve smene naveli i neuslovne šminkernice, kupaonice, toaleti i garderobe glumaca, ali i mobing.

Ipak, vrhunac nezadovoljstva izazvao je prekid ugovora sa jednim italijanskim teatrom, a koji je, kako kažu, Savićevom krivicom Narodno pozorište koštao 103.000 evra, za sudske troškove.

Bivši ministar i upravnik Narodnog pozorišta Nebojša Bradić demantovao je Savićeve navode da na spornom raskidu ugovora stoji njegov potpis.

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading