FILHARMONIJSKI KUVAR Ovo je recept SLOBODNE IMRPOVIZACIJE

Autor:

Zabava

10.11.2018

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sanja Romić je prva oboa Beogradske filharmonije, a sa čitaocima prvog broja dodatka Filharmonija magazin u Srpskom telegrafu podelila je zanimljiv recept koji je nazvala Šareni tanjir - recept slobodne improvizacije.

RepublikaFoto: Marko Đoković/Beogradska filharmonija
Sanja: Moja hrana je oduvek vukla "na zeleno", a za sveže namirnice pomaže komšinica - Bajloni pijaca 

Ja sam ona koja na pauzama gricka "ptičju hranu", kako to naš narod naziva, iliti lešnike, bademe, suvo voće i slične energetske varijante zdrave hrane. I da, istina je da je moja ishrana oduvek vukla "na zeleno" i zadnjih godina apsolutno bez prerađevina. Osnova su sveže namirnice, a u pomoć toj ideji stoji komšinica - Bajloni pijaca.

KUPUJEM ŠTA VOLIM DA JEDEM

Da se razumemo, ne radi se ovde o nekom novom trendu bez mesa, pomodarstvu i slično. Radi se o

tome da slušam telo i trudim se da ga održavam u top-formi za sve naše koncertne poduhvate, sezone i godine koje su prošle i dolaze. Jer ako nemate energije, ispadate iz muzičke trke, kaskate, usput se povredite i šepate, a mi ovde pričamo o olimpijskoj formi. Zdravo telo, zdrav um, sinergija psihe i duha i apsolutni fokus na momenat nastupa kada je to potrebno. Izreku "zdravlje na usta ulazi" sam ozbiljno shvatila. Zdravlje je kao sviranje instrumenta - neguje se godinama, ne samo pred koncert.

Moje recepte bi mogli svrstati u domen slobodne improvizacije - kupujem ono što volim da jedem. Kada otvorim frižider, dobijam inspiraciju šta sa čime da kombinujem i šta mi se u tom trenutku jede. Nijedan recept nije zapisan, nije isti. Volim da je tanjir šaren i raznovrstan.

CRNA ČOKOLADA PRAVA STVAR ZA POLETANJE NA SCENI!

Na dan koncerta, kao bazu obroka koristim testenine, proso, humus, heljdu ili druge žitarice, ribu ili belo meso sa puno povrća, bez sosova i previše dodataka. Ova hrana me zasiti i daje energiju, ne optereti stomak, ali pruža osećaj sitosti i podrške koji je najbitniji kod nas duvača. Posle toga, banana ili crna čokolada pred koncert su prava stvar za poletanje na sceni!

Domaći humus prosto obožavam i redovno ga pravim u raznoraznim varijacijama i koristim kao prilog jelima. Verujem da većina zna kako ide osnovna varijanta, ali ovde pričamo terminologijom muzičara, pa ćemo primeniti formu teme sa varijacijama. Pre bilo kakvog početka, najbitniji sastojak je muzika! Pustite nekog veselog Vivaldija ili Mocarta i igrajte se.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading