Brižit Bardo moli predsednika Francuske za spas životinja na Božić!

Autor: ewn.co.za

Zabava

04.01.2019

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetska glumačka ikona i borac za prava životinja Brižit Bardo (84) apelovala je na predsednika Fransuske, Emanuela Makrona kako bi ga zamolila za božićno "čudo" prema životinjama.

Apelovala na Makrona... Brižit Bardo

Naime, glumica je zatražila da se za praznike zatvore klanice i prekine lov na životinje. Ona je ovom prilikom Makrona optužila i da je od Francuske napravio "rekreativno postrojenje za uništavanje životinja".

- Zaštita životinja bačena je niz vetar od strane vlade čije se ponašanje svodi na: "Za to de dajemo ni pet para" - napisala je Brižit u javnom pismu navodeći da je to "sramota za Francusku".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Brižit Bardo ga optužila... Emanuel Makron

- Božić je malo čudo za neke i ja verujem  u čuda- napisala je glumica pozivajući se na video snimke u klanicama gde se tri miliona životinja svakodnevno žrtvuje u Francuskoj u, kako je navela, "sramno, varvarskim i zastrašujućim uslovima. 

Bardoova je u poslednjih nekoliko meseci aktivno apelovala na Makrona ukazujući na važnost prava životinja. 

Foto: redeclubgospel
Brine o životinjama... Brižit Bardo

Glumica, koja se povukla u južnu Francusku osnovala je 1986. godine fondaciju "Brižit Bardo" posvećenu zaštiti životinja.

U jednom pismu 2011. godine Brižit je prepričala svoju posetu Kanadi osamdesetih godina koja joj je promenila život, kada je bila svedok tradicionalnog odstrela mladunčadi foka. 

- Nikada neću zaboraviti ove slike, krike i bol, to me i dalje muči, ali mi je to dalo snagu da ceo svoj život posvetim odbrani životinja - navela je slavna glumica.

Glumica je, takođe, posećivala slonove i apelovala na ukidanje ritualnog žrtvovanja životinja i na zatvaranje klanica. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading