ADVOKAT KIJE KOCKAR: Ako ona pobedi u "Zadruzi", evo šta Sloba dobija!

Autor: alo.rs

Zadruga

12.06.2018

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duže od devet meseci glavno pitanje u "Zadruzi" bilo je da li će se pevač Sloba Radanović razvesti u rijalitiju od Kristine Kockar. Nakon što je Kija ušla u rijaliti, supružnici su se dogovorili da se razvod dogodi van domašaja kamera, a kako je razlaz postao izvesnost, pitanje je kome će ići nagrada u slučaju da jedno od njih dvoje pobedi?

Foto: youtube.com/Zadruga Official
Kija i Sloba

Advokat Vićentije Darijević, koji zastupa interese Kristine Kockar ističe da je u ovakvim slučajevima bitno utvrditi da li se radi o posebnoj ili zajednički stečenoj imovini.

- Sudska praksa nema jasno definisan stav u vezi sa ovako stečenim prihodom jer se radi o rijalitiju i naši sudovi do sada nisu razmatrali takve slučajeve. Ukoliko bi se desilo da Kristina osvoji glavnu nagradu, moj pravni stav bi bio da je u pitanju posebna imovina, jer se radi o nagradi koja je osvojena u takmičenju u kojem se njih dvoje pojavljuju de faкto i de јure kao protivnici, a ta okolnost svakako ukazuje на то da se radi o posebnoj imovini - kaže Vićentije Darijević, advokat Kristine Kockar.

Foto: youtube.com/Zadruga Official
Sloba i Kija

Međutim, iako ističe da bi povlačenje po sudovima zbog rijalitija bilo besmisleno, Darijević ne isključuje mogućnost da jednо od supružnika zatraži deljenje novčane nagrade, ukoliko bi se desilo da 50.000 evra završi u rukama onog drugog.

- Slobodan može da traži i celu nagradu ukoliko bi se desilo da Kristina pobedi, ali bi morao da dokaže da je Kija osvojila novac zahvaljujući njemu, a to bi bilo nemoguće dokazati. Ista situacija se dešava i u slučaju kada neko ko je u braku, osvoji glavnu premiju na lotou, pa poželi da se razvede. U tom slučaju ne bi bio u zakonskoj obavezi da deli nagradu, jer se taj novac tretira kao poseban prihod - kaže advokat Darijević i objašnjava da pobeda u rijalitiju ne garantuje da će učesnik dobiti novac od prve nagrade.

Foto: printscreen/TVPink
Sloba i Kija

- To zavisi od prava i obaveza koje se nalaze u ugovorima, a koje su svi učesnici posebno zaključili sa produkcijom. Jedino što mogu da vam kažem jeste da je Kristina maksimalno obezbedila svoje interese pre nego što je ušla u "Zadrugu" - kaže Darijević, koji je kao Kijin advokat bio prisutan kada je stjuardesa potpisivala ugovor sa produkcijom "Pinka".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ana

12.06.2018 14:19

Slobodan od Kije neće tražiti ništa, jer kad bi tražio, to bi značilo da je Kija sve vreme bila u pravu i da se Slobodan sa njom venčao samo iz interesa i zbog komfora. A Kija bi to razglasila svim novinama i gostovala bi na svim televizijama. To njegovi roditelji neće dozvoliti. Nikako da joj oproste sto je priznala da je ona platila celu svadbu i da mu je kupila gaće.

Odgovori 12 4