BOGAT JESENJI CIKLUS EDUKACIJA PKS-A: Čak 8.600 privrednika završilo prolećnu obuku! Tek sledi sjajna ponuda (FOTO)


IZVOR: Republika/M.S. - 10.08.2024 | 09:00


Obuke, seminari i radionice... samo su neke od tema kojima će se baviti jesenji polaznici.

Foto: Luka Stanković PKS
BOGAT JESENJI CIKLUS EDUKACIJA PKS-A: Čak 8.600 privrednika završilo prolećnu obuku! Tek sledi sjajna ponuda (FOTO)

Bogat jesenji ciklus edukacija Poslovne akademije Privredne komore Srbije.

Za šest meseci kvalitetne obuke završilo 8.600 privrednika

Nakon uspešno završenog prolećnog ciklusa edukacija kadrova u privredi, koji je pohađalo oko 8.600 polaznika, Privredna komora Srbije (PKS) uveliko priprema jesenju ponudu obuka, seminara i radionica posvećenih temama koje privreda najviše traži, a to su porezi i finansije, samostalno vođenje knjiga, primena propisa i regulativa, digitalizacija, razvoj veština zaposlenih i druge. Sadržaji edukacija inovirani su u skladu sa zahtevima poslovne zajednice, u ponudi je nekoliko novih među kojima i modni dizajn.  POGLEDAJ GALERIJU

Tradicionalno, najveće interesovanje privreda pokazuje za oblast finansija i poreza, pa će u programu Poslovne akademije biti zastupljene teme u vezi sa prethodnim evidentiranjem PDV-a, knjigovodstveno obuhvatanje proizvodnje u finansijskim izveštajima i njihova analiza, priprema poreskih prijava i poreskog bilansa od stane stambenih zajednica i drugih nedobitnih organizacija. U ponudi je i tradicionalno veoma tražena ’Obuka za samostalno vođenje poslovnih knjiga’, kao i novi atraktivan kurs na temu ’Uvod u forenziku poslovne, finansijske, računovodstvene i poreske dokumentacije’“, objašnjava Mirjana Kovačević, direktorka Poslovne akademije PKS.

Propisi i regulative, po njenim rečima, uvek su aktuelne oblasti koje daju širok spektar tema za edukaciju. Uvek tražene su one posvećene primeni Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma, kao i pristupu informacijama od javnog značaja.

“Kao novu specijalizovanu obuku u kalendar smo uvrstili edukaciju ‘Određivanje 0,1% (m/m) SVHC u proizvodima u skladu sa REACH Uredbom i SCIP baza podataka’, namenjenu proizvođačima, izvoznicima, korisnicima koji stavljaju hemikalije i proizvode u promet, savetnicima za hemikalije, a u skladu je sa obavezom prijavljivanja Evropskoj agenciji za hemikalije (ECHA) supstanci koje izazivaju zabrinutost (SVHC) ukoliko se nalaze u proizvodu u koncentraciji iznad 0,1 odsto ili su na Listi kandidata”, dodala je Kovačević.

Kada je reč o propisima i regulativama nova tema je i „Procena rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja“. Ciljna grupa za ovu edukaciju jesu fizička lica i zaposleni u organizacijama koji poseduju licencu za vršenje poslova procene rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanje i žele da se usaglase sa novim rešenjima i usavrše u korišćenju Alata MS Excel za samostalnu izradu Akta o proceni rizika i Plana obezbeđenja.

Za sve koji žele da unaprede znanje u modnom dizajnu, preduzetništvu i marketinga, nezavisno od prethodnog nivoa i vrste obrazovanja, od jeseni u okviru Poslovne akademije PKS, mogu da pohađaju i Akademiju modnog dizajna modne kreatorke Suzane Perić. Polaznici Akademije biće u prilici da prođu celokupan put od inspiracije do realizacije, rade na razvoju svoje individualne stilske estetike, istražuju nove tehnike, materijale i trendove u modnoj industriji i da se bave naprednim temama kao što su kolekcioniranje, modna inovacija, održivost u modnoj industriji, moda u kontekstu cirkularne ekonomije, modni marketing i brendiranje.

„U kontekstu sve izraženije primene veštačke inteligencije, bavimo se i digitalizacijom u različitim poslovnim oblastima. Jedna od tema koju nudimo jeste i primena veštačke inteligencije u razvoju brenda“, navodi Kovačević.

Podseća i na veliki značaj razvoja veština zaposlenih i pozitivan uticaj na razvoj i unapređenje poslovanja.

„Vlasnici kompanija prepoznaju koliki je uticaj edukacije zaposlenih na postizanje uspeha u poslovanju, a posebno stavljaju akcenat na razvoj menadžerskih znanja i veština, jer od njih zavisi motivacija tima da produktivno i kreativno radi, naročito u specifičnim okolnostima. Na ovaj trend Centar za edukaciju PKS odgovorio je bogatom ponudom tema među kojima su poslovna komunikacija,  pregovaranje, rešavanje konflikata, javni nastup, menadžment u praksi...“, poručuje direktorka Poslovne akademije i poziva sve zainteresovane da se prijave i na vreme obezbede mesto na nekoj od veoma kvalitetnih obuka. 

Više informacija o svim edukativnim programima i ponudama PKS dostupno je na linku https://pks.rs/strana/sekcija/kalendar-seminara, a informacije se mogu dobiti i preko mejla edukacija@pks.rs i akademija@akademijapks.rs.