PROIZVOD HITNO POVUČEN SA SRPSKOG TRŽIŠTA, MOŽE IZAZVATI OZBILJNE POVREDE! Ako ga imate, evo šta treba da uradite


IZVOR: Republika/M. L. - 11.09.2024 | 09:18


Proizvođač upozorio na opasnu manu ovih modela

Foto: Shutterstock
PROIZVOD HITNO POVUČEN SA SRPSKOG TRŽIŠTA, MOŽE IZAZVATI OZBILJNE POVREDE! Ako ga imate, evo šta treba da uradite

Akumulatorske kosilice robne marke DeWALT modeli DCMWP134 i DCMWP500 (potisne kosilice) i DCMVVSP156 i DCMVVSP550 (samohodne kosilice) proizvedene između 01. juna 2023. godine i 02. aprila 2024. godine povlače se sa tržišta zbog opasnosti od posekotina korisnika ovih modela kosilica.

Na tržištu Republike Srbije plasiran je model DCWP134.6, a potrošači mogu da provere broj modela svog proizvoda na spoljnom pakovanju iznad barkoda i na pokretnom poklopcu sakupljača trave, kako bi utvrdili da li poseduju model koji je potencijalno opasan.

Foto: youtube/printscreen/Sun Wintra

Upitna kosilica za travu

Proizvođač je utvrdio da postoji mogućnost da prodor vode u kontrolnu tablu izazove električni kratki spoj koji može dovesti do nemogućnosti isključenja proizvoda i/ili nenamernog pokretanja. Ukoliko potrošač dodirne dugme za pokretanje u trenutku kada ima vode u konektoru može doći do potencijalne opasnosti od posekotina ukoliko je sečivo izloženo.

Povlačenje proizvoda sa tržišta/Opoziv proizvoda od potrošača obavlja se radi dodavanja žice za uzemljenje na postojeći konektor radi bezbednog zaustavljanja kosilice u slučaju prodora vode. Kupci su putem veb stranice DeWALT obavešteni o popravci kosilice bez naknade, navedeno je na sajtu NEPRO, što znači da svoju kosačicu, ako posedujete neki od pomenutih modela, možete doneti u ovlašćeni servis, gde će ona biti popravljena bez ikakvih troškova.