BEOGRAD DOMAĆIN PRVE SDF KONFERENCIJE O ZELENOJ TRANZICIJI! Prilika za srpske kompanije da se povežu sa globalnim liderima


IZVOR: Republika - 03.10.2024 | 10:58


Konferencija će se održati 14. i 15. novembra

Foto: ST/Nikola Mutić
BEOGRAD DOMAĆIN PRVE SDF KONFERENCIJE O ZELENOJ TRANZICIJI! Prilika za srpske kompanije da se povežu sa globalnim liderima

Prva konferencija "Sustainable Development Forum" (SDF) o najvažnijim temama zelene tranzicije biće održana u Beogradu 14. i 15. novembra, uz podršku Univerziteta u Kembridžu, Privredne komore Srbije i agencija UN.

Ova dvodnevna konferencija okupiće najuticajnije svetske stručnjake, državne zvaničnike i predstavnike vodećih stranih i domaćih kompanija koje su lideri u održivom razvoju, saopštio je SDF. 

Kako su najavili organizatori, na konferenciji će se obratiti i ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović-Handanović, koje će se pridružiti svetskim liderima u diskusiji o budućnosti zelene tranzicije.

Na listi govornika su i kraljevski astronom i bivši predsednik Britanske akademije nauka Lord Martin Risprofesor biznis ekonomije sa Univerziteta u Kembridžu Majkl Polit, osnivač i predsednik INTCO-a Frenk Liu, direktor organizacije "One Planet Network" (UNEP) Horhe Laguna-Celis, kao i drugi istaknuti predstavnici Ujedinjenih nacija. 

Učešće na konferenciji su potvrdili i predstavnici domaćih kompanija koje predvode zelenu tranziciju u regionu. 

Njihovo prisustvo i učešće u diskusijama naglasiti stratešku važnost lokalne industrije u sprovođenju globalnih ciljeva održivog razvoja. 

Pažnja će biti posvećena izazovima sa kojima se suočava "globalni jug" - regije koje je, uprkos minimalnom doprinosu negativnim klimatskim promenama, naročito pogođena njihovim posledicama. 

Diskutovaće se i o efektima globalne ekološke krize na zdravlje i kakve to dalje posledice ima na ekonomiju. 

Ova konferencija postavlja Beograd u epicentar globalne rasprave o izazovima zelene tranzicije i pruža priliku za srpske kompanije da se povežu sa globalnim liderima i predstave svoja rešenja pred međunarodnom zajednicom. 

Sve dodatne informacije mogu se pronaći na zvaničnoj stranici konferencije.

BONUS VIDEO: