SRPKINJA SE POSVAĐALA SA KOMŠINICOM I SADA JOJ RUŠE KUĆU? Poznati tiktoker Darko otkrio uznemirujuću priču koja bi trebalo sve DA NAS UPOZORI DA OVO NE RADIMO (VIDEO)


IZVOR: Republika - 04.10.2024 | 20:19


Žena je podigla ogradu bez dozvole

Foto: YouTube Printscreen/cropixvideo
SRPKINJA SE POSVAĐALA SA KOMŠINICOM I SADA JOJ RUŠE KUĆU? Poznati tiktoker Darko otkrio uznemirujuću priču koja bi trebalo sve DA NAS UPOZORI DA OVO NE RADIMO (VIDEO)

Kada se odlučite da započnete izgradnju sopstvenog doma, prvi korak koji treba preduzeti jeste legalizacija zemljišta. Bez obzira na to koliko vam se možda čini da je to nepotrebna formalnost, slučaj žene čija se kuća sada nalazi u opasnosti zbog nedostatka dozvole za izgradnju ograde, jasno pokazuje koliko je važno imati sve papire i dozvole u redu pre nego što započnete bilo kakve građevinske radove.

Poznati tiktoker Darko Kojić odlučio je da podeli nebičnu priču o jednom slučaju iz Srbije.

- Žena je uradila ogradu bez dozvole i sad joj se sprema rušenje kuće - kratak je bio Darko na svom TikTok profilu.

Usmeni dogovori nisu dovoljni

Ova priča takođe naglašava da se ne smemo oslanjati samo na verbalne dogovore, ma koliko bili u dobrim odnosima sa komšijama. Gospođa je verovala reči svoje komšinice i dozvolila izgradnju ograde bez zvanične dozvole, što joj se sada vraća kao veliki problem. Verbalni dogovori mogu biti nepouzdani, a ova situacija je jasan primer toga.

Reakcija javnosti

Kada je poznati tiktoker Darko Kojić podelio ovu priču na svom TikTok profilu, izazvala je veliku pažnju i reakciju javnosti. Mnogi su izrazili saosećanje sa ženom koja se našla u nevolji, dok su drugi osudili postupak komšinice. Ova priča je pokrenula raspravu o važnosti legalizacije i zvaničnih dozvola prilikom građevinskih radova.

- Žena je poslala muža i sina kod komšinice da pita da zida ogradu, odnosno da podigne između nje i te komšinice metar i po otprilike, da se ne vidi tuđe dvorište i uradili su to na reč. Međutim, sad kad su se malo više posvađale, došlo je do toga da nema dozvolu za taj podzid, ali ni za kuću. Primakla je ogradu previše i sada im ruše kuću, jer se ispostavilo da ni ona nije legalno izgrađena - zaključila je gospođa sa snimka.

Kao što ova priča pokazuje, legalizacija zemljišta i dobijanje dozvola za građevinske radove su ključni koraci koji treba preduzeti pre nego što započnete izgradnju bilo kakvog objekta. Verbalni dogovori nisu dovoljni, a nedostatak zvaničnih dozvola može dovesti do ozbiljnih problema u budućnosti.

Bonus video: