DONACIJA KOMPANIJE IMLEK NARODNOJ KUHINJI POVODOM SVETSKOG DANA HRANE


IZVOR: Promo - 16.10.2024 | 11:52


Kompanija Imlek, lider na domaćem i regionalnom tržištu mlečne industrije, obeležila je Svetski dan hrane donacijom mlečnih proizvida narodnoj kuhinji u Beogradu.

Foto: Imlek
DONACIJA KOMPANIJE IMLEK NARODNOJ KUHINJI POVODOM SVETSKOG DANA HRANE

Ovaj humani gest deo je kontinuirane posvećenosti kompanije društveno odgovornom poslovanju i brizi za zajednicu u okviru koje posluje.

Donacija proizvoda Verskom Dobrotvornom Starateljstvu, Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke u Beogradu pružiće značajnu podršku u obezbeđivanju kvalitetnih obroka za sve korisnike narodne kuhinje. Imlek svoje društveno odgovorne projekte godinama unazad usmerava ka ugroženim kategorijama stanovništva, sa posebnim fokusom na najmlađe, promociju zdravog načina života, očuvanje životne sredine, kao i razvoj lokalne zajednice. Više od decenije, kompanija donira svoje proizvode brojnim ustanovama povodom Svetskog dana mleka, Uskršnjih i Novogodišnjih praznika, Svetskog dana školskog mleka, početka školske godine, sa ciljem da svima osigura pristup kvalitetnim i zdravim prehrambenim proizvodima. Takođe, kompanija se kroz različite vidove donacija i sponzorstava trudi da podrži i obezbedi neophodna sredstva za različite manifestacije humanitarnog karaktera. 

- Svetski dan hrane podseća nas na važnost solidarnosti i zajedništva u borbi protiv globalnog problema gladi. Kao kompanija koja je duboko povezana sa lokalnom zajednicom u kojoj posluje, verujemo da je naša odgovornost da doprinesemo poboljšanju kvaliteta života svih građana, posebno onih koji su najranjiviji. Ovom donacijom želimo da podržimo rad organizacija koje svakodnevno pomažu ljudima suočenim sa izazovima siromaštva i nesigurnosti - izjavila je Marija Malović, regionalni menadžer za komunikacije i korporativne poslove kompanije Imlek. 

Foto: Privatna arhiva

Imlek

- Kao generalni sekretar Verskog dobrotvornog starateljstva Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke i u ime Njegove Svetosti Patrijarha g. Porfirija i Njegovog preosveštenstva episkopa topličkog g. Petra koordinatora VDS-a zahvaljujem se kompaniji Imlek na donaciji u mlečnim proizvodima za korisnike Crkvene kuhinje. Nadamo se budućoj saradnji i zajedničkom svedočenju hrišćanskih vrednosti - izjavio je Vlada Marković, generalni sekretar Verskog dobrotvornog starateljstva Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke. 

Svetski dan hrane, koji se obeležava svake godine 16. oktobra, ustanovljen je od strane Ujedinjenih nacija u znak sećanja na osnivanje Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO). Ovaj dan predstavlja priliku za podizanje svesti o globalnim izazovima poput gladi, nestašice hrane i sigurnosti ishrane, kao i za promovisanje aktivnosti koje doprinose ostvarivanju ciljeva održivog razvoja, sa posebnim fokusom na iskorenjivanje gladi.