SRĐAN ĐOKIĆ PRODAJE PALAČINKE ZA 2.000 DINARA PO KOMADU I RAZBIJA SE OD NOVCA: Radi samo tri dana nedeljno, "JA IH NIKADA NE BIH KUPIO KOD MENE, TOLIKO SU SKUPE" (FOTO/VIDEO)
IZVOR: Republika - 22.10.2024 | 03:00
Uspeva da živi pristojno
Srđan je pre tri i po godine napustio svoju domovinu i zaputio se ka Americi, gde je uspeo da ostvari svoje snove. Palačinke, tradicionalna poslastica koju skoro svako zna da napravi, postale su osnova njegovog uspešnog poslovanja u Kaliforniji.
Način života
Prema Srđanovim rečima, on radi samo tri dana nedeljno, ali uspeva da živi pristojno. Naglašava da je način života u Americi stvar izbora - možete jesti skupo ili jeftino, a on se za 10 dolara najede odlično i bude sit čitav dan.
- Samo zavisi da li želiš da živiš skupo ili jeftino. Ako bi u restoran, pa svaki dan stejk od 50 dolara, onda je skupo. Ja se za 10 dolara najedem odlično i sit sam cijeli dan - kaže u snimku objavljenom za DraganRakonjac na mreži Jutjub.
Od Nemačke do Kalifornije
Pre nego što se preselio u Kaliforniju, Srđan je radio u Nemačkoj. Međutim, odlučio se za novi početak u Kaliforniji gde je započeo sopstveni biznis koji mu omogućava da živi udobno radeci svega tri dana nedeljno.
Palačinke i radna rutina
Srđan priprema palačinke na tradicionalan način, slično kao što se to radi na Balkanu, i čini se da su Amerikanci oduševljeni. Njegovo radno mesto je prikolica koju je naručio iz Kine i isplatio za samo dva meseca. Iako radi samo tri dana nedeljno, Srđan radi po 12 sati dnevno, vodeći računa o svim detaljima kako bi njegov posao bio uspešan.
Poslovni uspeh i zarada
Srđan je istakao da je njegov biznis dobro uspeo, a njegove palačinke su posebno popularne među Meksikancima. Za veče kada je prodaja najbolja, proda čak 80-90 palačinki, što mu donosi zaradu od 1.000-1.100 dolara za pet sati rada. Otkrio je i da Meksikanci vole da jedu i ne žale novac na ukusnu hranu.
- Ja kod sebe ne bih kupio palačinku, toliko je skupa, ona prosečna sa jagodom, bananom je 12 dolara, a ona najskuplja sa nutelom je 15 dolara… Ljudi mi daju po 20 (oko 2.164 dinara), još i bakšiš dodaju i kažu u redu je, a uvek sam rasprodan… Meksikanci vole da jedu i ne žale - kaže Srđan za JuTjub kanal DraganRakonjac.
Legalan posao
Važno je istaći da Srđan vodi legalan posao, redovno plaća porez i ima zaposlenu radnicu kojoj takođe redovno isplaćuje zaradu. Takođe, zanimljivo je da je izabrao palačinke umesto roštilja jer, prema njegovim rečima, pravljenje palačinki ne zahteva dodatne dozvole i troškove poput vatrogasne dozvole zbog odsustva vatre.
Srđanov primer pokazuje da je moguće ostvariti uspeh u Americi i živeti udobno, čak i sa nekonvencionalnim poslom poput prodaje palačinki.
Bonus video: