Odgovor na informaciju


IZVOR: Republika - 25.10.2024 | 07:03


Oglašavanje kompanije ENNA Fruit d.o.o. nakon pisanja Srpskog telegrafa

Foto: ST/Vladimir Lukić
Odgovor na informaciju

Kompanija ENNA Fruit d.o.o. Beograd-Grocka, oglasila se povodom nedavnog pisanja portla Republika.rs o poslovanju "Merkatora S".

Odgovor kompanije ENNA Fruit d.o.o. Beograd-Grocka prenosimo u celosti:

- U objavljenim tekstovima se, među ostalim, neistinito navodi:

"Naime, na delu su, kako za naš list svedoče sagovornici iz same kompanije, silne malverzacije, čiji je cilj izvlačenje novca iz Srbije za hrvatske gazde".

Preduzeće ENNA Fruit d.o.o. Beograd-Grocka od svog osnivanja do danas nikada nije isplatilo dobit ENNI Fruit HR niti je ENNA Fruit HR ikada isplatila dobit krajnjim vlasnicima.

"Zbog sumnji na ozbiljne mahnacije u ovom lancu, pod lupom je i "Enna Fruit", hrvtska firma koja ima ispostavu u Beogradu. Prema saznanjima Srpskog telegrafa, finansijska inspekcija od 14. Oktobra češlja poslovanje ove kompanije."

Nije istina da finansijska inspekcija češlja poslovanje Enne Fruit. U preduzeću ENNA fruit d.o.o. Beograd-Grocka u toku je redovna poreska kontrola.

"A da bi preuzeli posao posrednika, služili su se i nezakonitim radnjama jer su imali uvid u ugovore "Merkatora S" sa dobavljačima, iako nato nemaju prava jer nisu povezano lice."

U svom poslovanju preduzeće Enna Fruit d.o.o. Beograd-Grocka poštovala je i poštuje sve zakone i propise Republike Srbije , nije se služila niti se služi  bilo kakvim nezakonitim radnjama. - navodi se u odgovoru kompanije ENNA Fruit d.o.o. Beograd-Grocka.