NOVI REKORD "ER SRBIJE"! Ministar Vesić o najnovijem uspehu nacionalne avio-kompanije: "Idemo dalje"!


IZVOR: Republika - 06.07.2024 | 19:01


Er Srbija beleži fantastične rezultate poslovanja.

Foto: Promo
NOVI REKORD "ER SRBIJE"! Ministar Vesić o najnovijem uspehu nacionalne avio-kompanije: "Idemo dalje"!

Ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Goran Vesić istakao je na svom Fejsbuk nalogu da je Er Srbija oborila novi rekord.

Er Srbija je u redovnom i čarter saobraćaju u junu ove godine prevezla 439.051 putnika, što je više za 16.688 putnika u odnosu na isti mesec prošle godine.  Takođe, tokom istog meseca srpska nacionalna avio-kompanija obavila je 4.466 letova što je za 3 odsto više u odnosu na jun 2023. godine.  Tako je Er Srbija oborila svoj junski rekord u broju prevezenih putnika i realizovanih letova, koji je zabeležen 2023. godine. Idemo dalje - istakao je Vesić.

Er Srbija je nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, naslednica prve nacionalne kompanije Aeroput, osnovane u Beogradu 1927. godine. Pod današnjim imenom posluje od oktobra 2013. godine.

Leti do preko 70 redovnih, sezonskih i čarter destinacija širom Evrope, Mediterana, Severne Amerike, Azije i Afrike, i to u putničkom i teretnom saobraćaju. U saradnji sa partnerskim avio-kompanijama, nudi i letove do međunarodnih odredišta u Aziji, Australiji, Severnoj Americi i Africi.

Pored matičnog aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu, Er Srbija leti i sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“, kao i međunarodnog aerodroma „Morava“ kod Kraljeva.

Članica je Međunarodne asocijacije avio-prevoznika (IATA).

Tokom 2022. godine flotu je osnažila sa osam novih aviona.

U flotu za dugolinijski saobraćaj stigao je drugi Airbus A330-200, koji nosi lik slavnog naučnika i pronalazača srpskog porekla Mihajla Pupina.

Flota turbomlaznih aviona pojačana je sa avionima Airbus A319 i A320, dok je regionalna flota podmlađena sa avionima ATR 72-600.

Bonus video