ODRŽAN PLENARNI SASTANAK MMF-a I NBS: 15. oktobar biće ključan datum, evo i zašto


IZVOR: Republika - 03.10.2024 | 11:49


Važni sastanak u zgradi Narodne banke Srbije

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
ODRŽAN PLENARNI SASTANAK MMF-a I NBS: 15. oktobar biće ključan datum, evo i zašto

U zgradi Narodne banke Srbije danas je održan plenarni sastanak misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i delegacije Republike Srbije, koju predvodi guverner Narodne banke Srbije i guverner Republike Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu, Jorgovanka Tabaković. U razgovorima su učestvovali i prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija, Siniša Mali, kao i ministarka privrede Adrijana Mesarović, sa njihovim saradnicima.

Misija Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi Donal Mekgetigan, boraviće u Beogradu do 15. oktobra, povodom četvrtog, time i poslednjeg razmatranja rezultata stendbaj aranžmana koji je Međunarodni monetarni fond odobrio našoj zemlji 19. decembra 2022. godine. Tokom razgovora razmatraće se najnovija makroekonomska kretanja, ekonomski izgledi i rizici, kao i sprovođenje dogovorenog ekonomskog programa.

- Treće razmatranje sprovođenja dogovorenog ekonomskog programa okončano je u julu 2024. godine odlukom Odbora izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda o njegovom uspešnom završetku - piše u saopštenju Narodne banke Srbije.

Pre sastanka sa delegacijom Republike Srbije, delegacija Međunarodnog monetarnog fonda sastala se i sa predsednikom republike Aleksandrom Vučićem u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom venacu.

BONUS VIDEO: