POTPISUJEMO UGOVOR OD OGROMNOG ZNAČAJA! Predsednik Vučić sutra sa predstavnicima DVE MOĆNE KOMPANIJE


IZVOR: Republika - 15.10.2024 | 13:11


Još jedna fantastična vest za Srbiju

Foto: Tanjug
POTPISUJEMO UGOVOR OD OGROMNOG ZNAČAJA! Predsednik Vučić sutra sa predstavnicima DVE MOĆNE KOMPANIJE

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra u 12.00 časova sa predstavnicima konzorcijuma kompanija Hyundai Engineering, koja je glavna građevinska kompanija u Južnoj Koreji i UGT Renewables, kompanijom koja se bavi obnovljivim izvorima energije.

Sastanci sa predstavnicima ovih kompanijama održaće se u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Nakon sastanka biće potpisan Ugovor za realizaciju Projekta izgradnje bez upravljanja i održavanja samobalansiranih solarnih elektrana velikog kapaciteta ukupne instalisane snage od najmanje 1.000 MWAC / 1.200 MWDC sa baterijskim sistemima za skladištenje električne energije ukupne instalisane snage od najviše 200 MW / 400 MWh.

ZAŠTO SRPSKOJ EKONOMIJI IDE TAKO DOBRO

 

Foto: Printskrin/youtubeTLDR News EU/Profimedia

Britanski novinari FASCINIRANI uspehom naše zemlje

Dok je čitav svet, uključujući i Evropu, poslednjih godina suočen sa velikom ekonomskom krizom, čija je inicijalna kapisla bila ekspanzija virusa Covid-19, a potom je kriza samo produbljena ratom u Ukrajini, Srbija je ipak uspela da iz ovog kriznog perioda izvuče najbolje i "preko noći" postane jedna od najbrže rastućih ekonomija u svetu.

Ovim fenomenom bio je zaintrigiran i Ben Bliset iz TLDR Njuz EU, nezavisne britanske medijske kuće, a ceo tekst sa zapažanjima ovih britanskih novina možete pročitati OVDE

Nakon potpisivanja ugovora, planirano je obraćanje predsednika Vučića i predstavnika dve pomenute kompanije.

BONUS VIDEO: