NAŠA SARADNJA NE POZNAJE GRANICE! Vu Li: Potpisivanje današnjeg ugovora je prekretnica u ekonomskom partnerstvu Srbije i Koreje


IZVOR: Republika - 16.10.2024 | 13:35


Lepo je znati da Srbija ima prijatelje u svim krajevima sveta

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović
NAŠA SARADNJA NE POZNAJE GRANICE! Vu Li: Potpisivanje današnjeg ugovora je prekretnica u ekonomskom partnerstvu Srbije i Koreje

Otpravnik poslova Ambasade Republike Koreje u Srbiji Đang Vu Li izjavio je danas da je ugovor između Srbije i konzorcijuma Hyundai-UGTR o izgradnju solarnih elektrana prekretnica u ekonomskom partnerstvu Srbije i Koreje, budući da prvi put jedna korejska kompanija učestvuje u nacionalnom projektu energetske tranzicije u Srbiji.

Vu Li je nakon potpisivanja ugovora istakao da je uveren da će stručnost korejskih kompanija pomoći Srbiji na putu ka energetskoj tranziciji.

- Sporazum je značajan i zbog ekonomskog rasta Srbije, ali i otvaranja novih radnih mesta - naveo je Vu Li.

On je izrazio zahvalnost Vladi Srbije na poverenju i izboru korejske kompanije kao strateškog partnera u tom važnom projektu.

Otpravnik poslova u Ambasadi Koreje u Srbiji je podsetio da je partnerstvo dve zemlje, od uspostavljanja diplomatskih odnosa pre 35 godina, ojačalo u brojnim oblastima, posebno u ekonomskoj sferi.

- To pokazuje rast korejskih investicija u Srbiji, kako po broju, tako i po obimu - rekao je on.

Dodao je da su Srbija i Republika Koreja pre mesec dana počele da pregovaraju o potpisivanju sporazuma o ekonomskom partnerstvu što će, kako je ukazao, doprineti  povećanju robne razmene.

- Uprkos geografskoj udaljenosti između nas, naša saradnja ne poznaje granice. Smatramo se bliskim prijateljima i partnerima i Koreja će biti partner Srbije na putovanju ka održivom razvoju i prosperitetu - naglasio je Vu Li.

BONUS VIDEO: