Premijer Vučević se sastao sa ruskim ministrom za ekonomski razvoj Maksimom Rešetnjikovom


IZVOR: Republika - 25.10.2024 | 13:56


Važan sastanak na polju ekonomske saradnje dve bratske zemlje

Foto: Printskrin vinstagram milosvucevic
Premijer Vučević se sastao sa ruskim ministrom za ekonomski razvoj Maksimom Rešetnjikovom

Premijer Srbije Miloš Vučević sastao se u Beogradu sa ministrom za ekonomski razvoj Rusije Maksimom Rešetnjikovom.

 

 

Sastanku su prisustvovali i ruski ambasador u Srbiji, Aleksandar Bocan-Harčenko, kao i Nenad Popović, ministar za međunarodnu ekonomsku saradnju.

Prethodno je premijer Vučević na 12. godišnjoj konferenciji Američke privredne komore (AmCham), pod sloganom "Dvanaesto prolazno vreme" izjavi da Vlada vidi Američku privrednu komoru (AmCham) kao stabilnog i pouzdanog partnera, kao i da činjenica da su članice komore ocenile poslovnu klimu u Srbiji najbolje do sada, pokazuje da se izazovi rešavaju zajednički i stvara bolji poslovni ambijent. On je i istakao podatak da 75 odsto članica komore očekuje povećanje poslovanja u narednoj godini.

On je naglasio da je za Srbiju izuzetno značajno što je prvi put dobila investicioni kreditni rejting, uprkos izazovima sa kojima se suočava, kao i da vodi odgovornu ekonomsku politiku.

- Vlada je ove godine spustila inflaciju, te se očekuje da ona na kraju godine bude oko četiri odsto - istakao je Vučević.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/S. Miljević

Premijer Miloš Vučević

On je naveo i da je uvećan broj direktnih stranih investicija u Srbiji, a da je najveći rast zabeležen na polju informacionih tehnologija.

Premijer je rekao da je u prošloj godini najveći izvoz bio ka SAD, koji je iznosio 1,6 milijardi dolara, dodajući da će sporazum sa SAD u oblasti energetike dodatno unaprediti međusobnu razmenu.

BONUS VIDEO