"DOKTOR IZ ŠVAJCARSKE ZVAO JE ZBOG MILJANE...": Kulićka umalo nije IZGUBILA ŽIVOT na operacionom stolu, dve godine kasnije isplivalo ko se izborio za njen SPAS!


IZVOR: Republika/M. K. V. - 03.08.2024 | 05:45


Marija Kulić iznela je u javnost sve detalje drame koja se odvijala prvo u Urgentnom centru u Nišu, a zatim i u Beogradu, gde je hitno prebačena.

Foto: ST/Petar Divac, youtube.com/Zadruga Official
"DOKTOR IZ ŠVAJCARSKE ZVAO JE ZBOG MILJANE...": Kulićka umalo nije IZGUBILA ŽIVOT na operacionom stolu, dve godine kasnije isplivalo ko se izborio za njen SPAS!

Diskvalifikovana učesnica "Elite" Miljana Kulić pre dve godine podvrgla se operaciji želuca u Turkoj, nakon koje je došlo do komplikacija sa njenim zdravstvenim stanjem, pa su joj lekari u Nišu jedva spasli život. 

Njena borba za goli život 2022. godine potresla je celu naciju, a Miljanina majka Marija Kulić iznela je u javnost sve detalje drame koja se odvijala prvo u Urgentnom centru u Nišu, a zatim i u Beogradu, gde je hitno prebačena.

Foto: ATA Images

Miljana i Marija Kulić su pre dve godine preživele dramu

Ona u to vreme gotovo da nije ni spavala, jer se pribojavala za život svoje mezimice, pa je sve vreme bila na vezi sa lekarima koji su se mukotrpno borili za Miljanin život.

O detaljima ove drame izveštavali su domaći i regionalni mediji, a uz porodicu, za Kulićku je mnogo brinuo i Miljanin tadašnji dečko Nenad Macanović Bebica.

Informacija o Miljaninoj borbi za život prvo je u medije dospela iz dobro obaveštenih izvora.

- Porodica je dovela Miljanu u subotu u Klinički centar u Nišu. Svi su bili izbezumljeni, a Miksi se previjala od bolova. Jaukala je da ne može da izdrži, ponavljala je: "Umreću ti, mamice, ne mogu..." Marija je plakala, molila je doktore da pomognu njenoj ćerki. Žena nije znala šta ju je snašlo. Sve vreme je nervozno šetala, dok je Miljana bila na pregledima i snimanjima. Siniša je samo nemo stajao, videlo se da je bio u šoku, a strogo su im oboma zabranjeni stresovi. Kada su joj rekli da je Miljana loše i da je njeno stanje generalno jako teško, Marija je počela da plače i da se trese od šoka. Preklinjala je doktore da joj spasu ćerku. U jednom trenutku joj je i pozlilo, morali su i zbog nje da intervenišu i da joj daju nešto za smirenje. Odmah su odlučili da Miljanu zadrže u bolnici, tu noć su i odlučili da mora hitno da se operiše i da joj se odstrani slezina. Marija je zahtevala da ostane tu noć kod ćerke i da joj se nađe, ali doktori su bili izričiti da je to zabranjeno zbog korone. Kako bi se malo smirila, izašli su joj u susret i dali su im nekoliko minuta da se vide i pozdrave, a zatim su im rekli da idu kući i da dođu ujutro, kada će imati nove informacije. Nekako su ih poslušali, a onda je Marija i objavila na Instagramu da je Miljana zadržana u bolnici - rekao je tada izvor sa lica mesta za Kurir.

Foto: ATA Images

Miljani Kulić pre dve godine život visio o koncu

Čim se pročulo za Miljanin zdravstveni problem i da je životno ugrožena, nema ko se nije raspitivao, od fanova širom sveta do stranih lekara.

Navodno je tada na stotine ljudi zvalo Klinički centar u Nišu kako bi se raspitali za stanje svoje omiljene rijaliti zvezde i da ponude svaku vrstu pomoći.

- Čak je zvao i jedan doktor iz Švajcarske da nudi pomoć. Kolege iz KC Niš su mu zahvalile na ponudi uz reči da u Nišu imaju sve neophodne lekove i svu terapiju - prenosili su u to vreme mediji reči upućenih izvora, a pretpostavlja se da je sve krenulo od priče Miljanine majke Marije, koja je od fanova navodno tražila neke vitamine.

Marija nije krila zahvalnost prema svima koji su joj pružali reči utehe, ali i svaku vrstu pomoći, te se može sa sigurnošću reći da je Miljanina borba za život ujedinila sve ljude.

Ona je o celoj Miljaninoj borbi pričala i u "Novom jutru" kod voditeljke Jovane Jeremić i zahvalila se našim lekarima u Nišu i Beogradu koji su se izborili za spas njene ćerke.

BONUS VIDEO: