OTAC MAJE MARINKOVIĆ OBJAVIO SLIKU SA NJEGOVOG GROBA: Taki uhvaćen na OVOM mestu! (FOTO)


IZVOR: Republika/O. B. - 27.08.2024 | 21:45


Taki Marinković pronašao spas u molitvama.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages
OTAC MAJE MARINKOVIĆ OBJAVIO SLIKU SA NJEGOVOG GROBA: Taki uhvaćen na OVOM mestu! (FOTO)

Poznati rijaliti komentator Taki Marinković odlučio je da poseti Manastir Rakovica u Beogradu. Ovaj manastir, smešten u istoimenoj beogradskoj opštini, predstavlja važnu duhovnu i istorijsku svetinju, a Taki je svoju posetu ovom mestu podelio sa svojim pratiocima na društvenim mrežama.

Taki Marinković, otac poznate rijaliti zvezde, poznat je kao posvećen vernik Srpske pravoslavne crkve. Njegova duboka vera ogleda se u redovnim posetama manastirima, gde se moli i zahvaljuje Bogu za sve dobro što je stekao u životu. Ovog utorka, Taki je odlučio da dan provede u Manastiru Rakovica, ističući time svoju predanost duhovnim vrednostima i tradiciji. POGLEDAJ GALERIJU


Jedan od centralnih momenata Takijeve posete Manastiru Rakovica bio je susret sa grobom patrijarha Pavla, jednog od najomiljenijih duhovnika u istoriji Srpske pravoslavne crkve. Taki se slikao pored groba patrijarha Pavla, izražavajući poštovanje prema ovom značajnom duhovnom vođi. Patrijarh Pavle, koji je preminuo 2009. godine, sahranjen je u ovom manastiru prema svojoj izričitoj želji izraženoj u testamentu, što ga čini mestom hodočašća za mnoge vernike.

Manastir Rakovica se izdvaja po značajnim ličnostima koje su tu sahranjene, među kojima su i srpski patrijarh Dimitrije, članovi dinastije Obrenović, kao i vođa Prvog srpskog ustanka, Vasa Čarapić. Osim toga, manastir je povezan sa poznatim duhovnikom, ocem Tadejem Štrbulovićem, čije je vezivanje za ovu svetinju takođe istaknuto tokom Taki-jeve posete.

BONUS VIDEO: