JEDANAEST GODINA ZLOSTAVLJAO DEVOJČICE! Nastavlja se suđenje instruktoru jahanja koji je optužen za zlostavljanje polaznice!


IZVOR: Sanja Bojanović - 11.01.2024 | 07:39


Nastavak suđenja Milošu Đukiću.

Foto: shutterstock, Printscreen/Instagram
JEDANAEST GODINA ZLOSTAVLJAO DEVOJČICE! Nastavlja se suđenje instruktoru jahanja koji je optužen za zlostavljanje polaznice!

U višem sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje Milošu Đukiću (70) instruktoru jahanja u konjičkom klubu u Lipovačkoj šumi, koji je optužen za silovanje jedne devojke i nedozvoljene polne radnje nad još njih šest, od kojih je pet bilo maloletno u trentuku zlostavljanja.

Na današnjem ročištu bi trebalo da svedoče žrtve instruktora jahanja, a pretpostavlja se da će i ove žrtve, kao i prethodne, kao posebno osetljivi svedoci svoje izjave dati iz posebne prostorije kako se ne bi našle "oči u oči" sa okrivljenim. 

Podsetimo na prethodnim ročištima već su na ovaj način svedočile druge žrtve koje su ispričale šta im je Miloš Đukić radio dok su bile polaznice njegove škole jahanja. 

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Policija

Zbog lošeg zdravstvenog stanja dovezen u kolicima

Tokom prethodnih suđenja instruktor jahanja je često bio revoltiran izjavama koje su davale njegove žrtve i sve vreme je ponavljao da lažu. 

On je na prethodnom ročištu, zbog lošeg zdravstevnog stanja, dovezen u invalidskim kolicima, a na početku suđenja njegov advokat je rekao da je on dementan i da nije u stanju da iznese odbranu jer brka datume i događaje.  

Podsetimo Miloš Đukić je optužen da je izvršio krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica  škole jahanja, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela. Okrivljeni je, kako se sumnja, sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba u periodu od 2010. do 2021. godine dok su devojke boravile u klubu radi treniranja jahanja.

BONUS VIDEO