PALI DILERI U SOMBORU?! U stanu nađena oprema, droga, vagice i novac


IZVOR: Republika - 21.06.2024 | 17:41


Tokom pretresa, policija je kod A. Dž. pronašla 200 grama materije za koju se sumnja da je droga.

Foto: MUP
PALI DILERI U SOMBORU?! U stanu nađena oprema, droga, vagice i novac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru uhapsili su A. Dž. (29) i A. V. (24) iz Sombora zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Tokom pretresa, policija je kod A. Dž. pronašla 200 grama materije za koju se sumnja da je amfetamin. U stanu koji koriste osumnjičeni, pronađeno je još oko 430 grama praha nalik na amfetamin, oprema za proizvodnju droge, dve digitalne vagice, kao i 900 evra i oko 60.000 dinara, za koje se sumnja da potiču od prodaje narkotika.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Somboru. POGLEDAJ GALERIJU

Amfetamin je sintetička supstanca koja deluje kao stimulans centralnog nervnog sistema. Poznat je po svojim efektima koji uključuju povećanje budnosti, energije i koncentracije, kao i smanjenje umora i apetita. U medicinskoj praksi, amfetamini se koriste za lečenje poremećaja pažnje s hiperaktivnošću (ADHD) i narkolepsije.

Međutim, amfetamin se često zloupotrebljava zbog svojih euforičnih efekata, što može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, uključujući:

  • Psihičke posledice: Zavisnost, anksioznost, paranoja, halucinacije i agresivno ponašanje.
  • Fizičke posledice: Povišen krvni pritisak, ubrzan rad srca, povećana telesna temperatura, gubitak apetita, nesanica, tremor i konvulzije.
  • Hronične posledice: Dugotrajna upotreba može dovesti do trajnih oštećenja mozga, srca i drugih organa.

Zbog ovih potencijalnih rizika, amfetamini su strogo kontrolisani zakonom u mnogim zemljama, uključujući Srbiju, gde je neovlašćena proizvodnja, distribucija i upotreba opojnih droga ozbiljno krivično delo.

BONUS VIDEO: