RECEPT ZA LAZANJE SA PALAČINKAMA: Duplo više su SOČNIJE, morate ih probati!
IZVOR: REPUBLIKA/M.OGNJENOVIĆ - 16.03.2024 | 20:30
Isprobajte ovo još večeras.
Nema te osobe da ne voli lazanje. Čuveno jelo koje se pravi od testenine, sosa i sira, svi dobro poznaju i rado jedu.
Italijanske domaćice obično same mese kore za lazanje, ali jedna italijanska baka je otkrila mnogo jednostavniji recept. Reč je o lazanjama koje se prave sa palačinkama, a neverovatno su ukusne.
Foto: youtube/printscreen/Vincenzo's Plate
Sastojci:
- 30-35 gotovih palačinaka
- 200-300 g mocarele
- 200 g parmezana
- 600 g mešanog mlevenog mesa
- 1/2 crnog luka
- 2-4 lista svežeg bosiljka
- puter
- 1 l soka od paradajza
- 1 jaje
- 3-4 kašike mleka
Napravite nadev
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, a onda dodajte i mleveno meso. Kada se isprži sklonite sa strane. Paradajz sos krčkajte dok se malo ne zgusne, a onda ostavite da se dobro ohladi. Mocarelu iseckajte, a parmezan ako imate svež izrendajte. Takođe, možete da koristite parmezan u kesici. U tanjiru umutite jaje sa mlekom.
Umesto kora koristite palačinke
Priprema lazanja
Tepsiju premažite puterom, pa poređajte palačinke koje ste umočili u smesu od jaja po dnu i ivici. Sipajte preko paradajz sos, zatim poređajte mocarelu i pospite parmezan. Nakon toga sipajte proprženo mleveno meso. Zatim ponovo poređajte palačinke koje ste umočili u smesu od jaja. Tako ređajte sve dok ne utrošite sve sastojke. Na kraju zatvorite palačinkama koje vire iz tepsije i jednom palačinkom koju ste odvojili sa strane. Premažite paradajz sosom. Nožem zasecite na par mesta i tu sipajte preostalu smesu sa jajima, a na vrh stavite još malo seckane mocarele. Pecite u rerni na 180°C oko sat vremena.