Ručak za pola sata: Piletina sa tikvicama u kremastom sosu


IZVOR: superzena.b92.net - 13.01.2019 | 04:14


Isprobajte recept za piletinu sa tikvicama i pavlakom i to će vam uskoro postati omiljeno jelo.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Sastojci:

  • 400g pilećih prsa
  • 1 manja tikvica
  • 1 kisela pavlaka
  • 2 kašike susama
  • 1 manja glavica crnog luka
  • so, začini po želji

Priprema:

Isecite meso na kockice, pa ih pospite solju i začinima po želji. 

U tiganj sipajte malo ulja, propržite luk, a zatim dodajte meso. 

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Smanjite na srednju vatru i ostavite da se prži desetak minuta, pa dodajte tikvicu koju ćete pre toga iseći na kokcice. 

Ostavite da se krčka još desetak minuta, da sok koji otpuštaju tikvice omekša meso. 

U posudu stavite pavlaku i susam, izmešajte, pa dodajte u tiganj. Kada su svi sastojci stavljeni u tiganj, jelo se krčka još sedam-osam minuta.