Kome ne smeta večera iz kalupa nek' proba sočne pica mafine!


IZVOR: stil.kurir.rs - 07.03.2019 | 04:14


Idealni kada želite brz obrok.

Foto: youtube.com/ SimpleCookingChannel

Sastojci za testo:

300 g brašna, 180 ml mlake vode, 1 kesica suvog kvasca, kašičica šećera, dve kašike toplog mleka, pola kašičice soli, 2 kašike ulja. 

Sastojci za fil:

200 ml soka od paradajza, 300 g mocarele, 50 g parmezana, 1 kašičica origana, prstohvat soli, 1 kašika ulja, 150 g pršute ili šunke.

Priprema:

Kvasac rastvorite u toplom mleku sa šećerom i kašičicom brašna i ostavite da nadođe. U vangli pomešajte brašno, so i ulje, pa dodajte nadošli kvasac i vodu. Umesite glatko testo, premažite ga uljem, pokrijte krpom i ostavite da stoji najmanje 30 minuta. 

Za fil izmešajte sok od paradajza, ulje, so i origano. Mocarelu izmrvite i pomešajte sa prethodnom smesom i dodajte sitno seckanu pršutu ili šunku. 

Rastanjite testo, pa čašom vadite krugove u skladu s vašim kalupom za mafine. Kalup podmažite, pa prebacujte loptice testa u kalupe, i preko stavljajte fil. Odozgo pospite rendani parmezan, pa pecite na 200 stepeni 15-20 minuta.